Τέσσερα πρόσωπα παραμένουν στην Αγγλία από το ντέρμπι του 2016

Πολύ διαφορετική 11άδα, πολύ διαφορετικές προσδοκίες και απαιτήσεις, πολύ διαφορετικό επίπεδο στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή. Πριν από έξι χρόνια, ξανά σε μεγάλη διοργάνωση, ξανά στο βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία, η Αγγλία είχε ξεκινήσει με πρόσωπα που φυσικά δεν θυμίζουν σε τίποτα το 2022, αν και υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ τρεις από εκείνους τους διεθνείς…  



Τέσσερα πρόσωπα παραμένουν στην Αγγλία από το ντέρμπι του 2016

Τα «τρία λιοντάρια» διεκδικούν την πρόκριση στα νοκ-άουτ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μια κατάσταση που δεν είναι καν στόχος για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Είναι ο μικρότερος αυτοσκοπός που θα μπορούσε να υπάρχει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αφού δεν τα κατάφερε στο ματς με τις ΗΠΑ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η Αγγλία δοκιμάζει την τύχη και τις δυνάμεις της απέναντι στην «γειτόνισσα», Ουαλία, σε ακόμα ένα βρετανικό ντέρμπι στο μεγαλύτερο stage.

Το ίδιο ματς πριν από μια 6ετία, στο Euro του 2016, είχε νικητές τα «λιοντάρια» χάρη σε μια ατομική ενέργεια κι ένα γκολ από το πουθενά του Ντάνιελ Στάριτζ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-1.

Κοιτάζοντας εκείνη την 11άδα, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πόσο μακριά φαντάζει εκείνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Στα γκολπόστ ήταν ο Τζο Χαρτ, στην τετράδα της άμυνας οι Γουόκερ, Ρόους, Κέιχιλ και Σμόλινγκ, ενώ στα χαφ οι Λαλάνα, Ντάιερ και Άλι. Στην επίθεση βρίσκονταν οι Ρούνεϊ, Στέρλινγκ και Κέιν.

Μόλις τέσσερις από τους προαναφερθέντες παραμένουν στα πλάνα του νυν ομοσπονδιακού προπονητή, αφού σ’ εκείνο το τουρνουά στον πάγκο των Άγγλων βρισκόταν ο Ρόι Χότζον και λίγο αργότερα ήρθε η απόλυτη ντροπή με τον αποκλεισμό από τους εντυπωσιακούς Ισλανδούς.