Τότε με τον Εσιέν, τώρα με τον Πάρτεϊ: Ιστορικό ημίχρονο για τη Γκάνα σε Μουντιάλ! (vid)

Ιστορία «έγραψε» στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γκάνα, η οποία σκόραρε δύο φορές, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ! Η προηγούμενη έλαβε χώρα το 2006, με τον Μάικλ Εσιέν να είναι στο αρχικό σχήμα. Πλέον, ο Τόμας Πάρτεϊ δεσπόζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής!  



Τότε με τον Εσιέν, τώρα με τον Πάρτεϊ: Ιστορικό ημίχρονο για τη Γκάνα σε Μουντιάλ! (vid)

Μπορεί η Νότια Κορέα του Χέουνγκ Μιν Σον να λογιζόταν ως φαβορί για να πάρει το τρίποντο απέναντι στη Γκάνα, στην 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως το πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησαν οι Αφρικανοί απέναντι στο σύνολο του Πάολο Μπέντο, ήταν εκπληκτικό.

Άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Σαλισού, έκαναν δύο τα γκολ τους με την συμπλήρωση μισής ώρας και με το 2-0 που διαμόρφωσαν στο πρώτο μέρος, επί της ουσίας «έγραψαν» ιστορία.

Ο λόγος; Διότι μόλις μία φορά ακόμη σε ολόκληρη την ιστορία τους, είχαν καταφέρει να σκοράρουν δις σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος για την αναμέτρηση του 2006 απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο πρώτο από τα τέσσερα Μουντιάλ που έχει πάρει μέρος η Γκάνα!

Τότε, ο Χαμίνου είχε κάνει το 1-0 και ο Στέφεν Άπια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, στο 45ο λεπτό, πραγματοποιώντας το 2-1, το οποίο ήταν εν τέλει και το τελικό αποτέλεσμα.

Βασικός για την Γκάνα φυσικά, δίπλα στον αρχηγό, Άπια, ήταν ο Μίχαελ Εσιέν. Πλέον, την θέση του έχει πάρει ο Τόμας Πάρτεϊ. Ο πρώτος βίωσε εντός γηπέδου την πρώτη φορά που η Γκάνα σκόραρε δις σε ημίχρονο στο Μουντιάλ και ο δεύτερος επανέλαβε την ιστορία, με ένα… μπόνους!

Το γεγονός πως ποτέ μέχρι… σήμερα, οι Αφρικάνοι δεν είχαν οδηγηθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά…

Δημήτρης Μανάκος