Σάουθγκεϊτ: «Αμυντικά είχαμε τον έλεγχο, λογικό να υπάρχουν δύσκολα ματς...»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο στις στιγμές αυτοπεποίθησης και πίεσης των Αμερικανών μπροστά από τα καρέ του Πίκφορντ, ανταποκρίθηκε η αμυντική λειτουργία της Αγγλίας. «Θα υπάρξουν και τέτοια ματς όπου θα χρειάζονται άλλες ικανότητες για να παίρνεις το αποτέλεσμα» σχολίασε.  



Σάουθγκεϊτ: «Αμυντικά είχαμε τον έλεγχο, λογικό να υπάρχουν δύσκολα ματς...»

Ο ομοσπονδιακός κόουτς των «τριών λιονταριών» λίγο μετά το 0-0 με τις ΗΠΑ και την αδυναμία των παικτών του στο κομμάτι της επίθεσης να φτιάξουν ευκαιρίες και να σκοράρουν για να πάρουν την πρόκριση, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβη απέναντι στο Ιράν, είπε:

«Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν οι παίκτες μου και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της αναμέτρησης. Δεν είχαμε την ίδια σπίθα όπως με το Ιράν, αλλά θα συμβαίνει αυτό σε ορισμένα ματς. Είναι ένα τουρνουά. Θα πρέπει να καταφέρνεις να ξεγλιστράς και να παίρνεις αποτελέσματα και σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως απόψε (σ.σ. χθες) που δεν ήταν η βραδιά μας.

Πρέπει να δείχνεις κατά διαστήματα διαφορετικές ικανότητες για να παίρνεις αυτό που μπορείς από τα παιχνίδια. Δείξαμε αφοσίωση στην άμυνα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αμυντικά ελέγξαμε την κατάσταση, απλά δεν είχαμε καθαρές ευκαιρίες στην επίθεση». 

Κώστας Ζάλιαρης