Ο Μαρτινέλι ξεκίνησε να τρέχει για το Μουντιάλ από το… «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Είναι γεγονός! Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Βραζιλίας και αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης απέναντι στη Σερβία, με το ματς στο 2-0. Αν μιλάμε για δικαίωση, τότε δεδομένα ο επιθετικός της Άρσεναλ πρέπει να αισθάνεται έτσι. Ξεκίνησε να τρέχει για το Κατάρ από το 2020 και το «Στάμφορντ Μπριτζ» και δύο χρόνια μετά, έφτασε στον… προορισμό του!



Ο Μαρτινέλι ξεκίνησε να τρέχει για το Μουντιάλ από το… «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ένα παιδί που πριν από δύο χρόνια βρισκόταν μεταξύ πάγκου και… εξέδρας σε συλλογικό επίπεδο, λόγω τραυματισμών, κατάφερε να παρευρεθεί στο Κατάρ;

Και όχι μόνο να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά σε αποστολή για Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά να πάρει και χρόνο συμμετοχής για την πρεμιέρα… Αν αυτό δεν είναι δικαίωση, τότε η εν λόγω λέξη πώς ορίζεται; Είναι φύσει αδύνατο να μην αισθάνεται έτσι ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

Ένα παιδί που είχε πολλές ατυχίες όταν πήγε να καθιερωθεί στην Άρσεναλ, αλλά έμοιαζε αποφασισμένος να παραμείνεις το ευρωπαϊκό στερέωμα. Δούλεψε πολύ, προσπάθησε, βελτίωσε κομμάτια στο παιχνίδι του και άρπαξε τις ευκαιρίες.

Οι δύο τελευταίες σεζόν του απλώς το αποδεικνύουν. Πέρυσι έπαιξε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο αριθμό αναμετρήσεων, και φέτος, αποτελεί το βασικό αριστερό εξτρέμ των «κανονιέρηδων». Έχει αγωνιστεί σε όλα τους τα ματς (14), έχει σκοράρει 5 φορές, έχει μοιράσει δύο ασίστ και είναι καταλυτικός στο ότι η Άρσεναλ βρίσκεται στο +5 και την κορυφή της βαθμολογίας.

Η κούρσα για το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως, δεν ξεκίνησε πέρυσι, αλλά πριν από μία διετία. Για την ακρίβεια, τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο 19άχρονος τότε Μαρτινέλι, έκανε το… σπριντ της ζωής του. Η Άρσεναλ έχανε με «10» παίκτες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι και βρισκόταν σε φάση άμυνας. Άπαντες ήταν πίσω και μόνο αυτός εκτός περιοχής.

Η απόκρουση έγινε και ο Μαρτινέλι κυνήγησε τη φάση. Τους πέρασε όλους, ευνοήθηκε από το γλίστρημα του Ενγκολό Καντέ και η ισοφάριση ήταν γεγονός. Διένυσε την απόσταση από τη μία περιοχή στην άλλη. Σκόραρε σε 10 δευτερόλεπτα. Και δύο χρόνια μετά, βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ίσως το παιδί που ήρθε από την Βραζιλία, μπορεί αν αντιληφθεί πόσο σημαντικό ήταν εκείνο το γκολ. Και πως η 3η του συμμετοχή με τη «Σελεσάο» συνολικά και η πρώτη εμφάνιση σε Μουντιάλ, ήταν ένα παιδικό όνειρο, που εν τέλει έγινε πραγματικότητα. Και αν έπρεπε να ξανακάνει εκείνο το σπριντ, στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο στόχο, πιθανώς, θα το έκανε… δύο φορές!

Δημήτρης Μανάκος