Στραπάτσο για την Ουαλία, πανάξια νίκη το Ιράν (vids)

Το πιο must win παιχνίδι τους για τον συγκεκριμένο όμιλο, οι Ουαλοί το πέταξαν στα σκουπίδια και ηττήθηκαν απόλυτα δίκαια από το Ιράν με το τελικό 2-0 να διαμορφώνεται στο 8ο και το 11ο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά την ισοπαλία με τις ΗΠΑ, το σύνολο του Ρομπ Πέιτζ υπέστη στραπάτσο και βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση για την πρόκριση, ενόψει του ντέρμπι με την Αγγλία...  



Στραπάτσο για την Ουαλία, πανάξια νίκη το Ιράν (vids)

Η Ουαλία στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να μην έχει μάθει από τα παθήματα του πρώτου της αγώνα με τις ΗΠΑ. Φάνταζε εκτός κλίματος στην αναμέτρηση που πήρε τον τίτλο must win για το βρετανικό σύνολο, ώστε να γίνει η σωστή επένδυση μετά τον βαθμό απέναντι στις ΗΠΑ και ενόψει του ντέρμπι με την Αγγλία. Κι όμως, οι «δράκοι» στο πρώτο μέρος με το Ιράν σχεδόν δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Και πολύ περισσότερο ο Γκάρεθ Μπέιλ, από τον οποίο υπάρχουν απαιτήσεις κάθε λεπτό που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, είτε το θέλει, είτε όχι.

Ευτυχώς για τους Ουαλούς το γκολ του Αλί Γκολιζαντέ στο 16ο λεπτό δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ κι έτσι το 0-0 επέτρεπε στους παίκτες του Ρόμπερτ Πέιτζ να συνεχίσουν να διεκδικούν το παιχνίδι όπου πραγματικά οι ελάχιστες λεπτομέρειες θα μπορούσαν ν' αποδειχθούν απόλυτα καθοριστικές.

Έπρεπε μπροστά οι Μουρ, Μπέιλ και Τζέιμς να πατήσουν καλύτερα και... με περισσότερη απόσταση ο ένας από τον άλλον στην επίθεση. Ειδικά ο Μουρ, παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον, δεν κατάφερνε και να τροφοδοτηθεί σωστά, αλλά και ν' αποτελέσει πονόκεφαλο για την άμυνα των Ιρανών. Μετά από καταπληκτική μπαλιά του Χατζισαφί, ο Αζμούν στο 51ο λεπτό ξέφυγε από την άμυνα της Ουαλίας και το δεξί σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χένεσι, για να έρθει και δεύτερο δοκάρι από το εκπλήκτικό αριστερό σουτ του Γκολιζαντέ!

Οι Βρετανοί προσπαθούσαν ν' αυξήσουν την πίεσή τους, όμως καταλάβαιναν πως οι Ιρανοί όταν θα έβρισκαν ευκαιρία και σωστές προϋποθέσεις, θα τους έκαναν να καρδιοχτυπούν. Ο Χένεσι ήταν παρών για να μην επιτρέψει το... στραπάτσο, αλλά την ίδια ώρα οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να τον ακολουθήσουν.

Στο 84' ο Ντέιβις με δυνατό σουτ απείλησε την εστία των Ιρανών σε μια σπάνια, τόσο καλή στιγμή για την Ουαλία, ωστόσο, ο Χένεσι στο 84' δεν πρόλαβε το τσίμπημα του Ταρεμί, τον γκρέμισε με ... καρατιά εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Ο Ράμσεϊ «θυσιάστηκε», ο Γουόρντ πέρασε στα γκολπόστ και οι «δράκοι» δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι με 10 παίκτες.

Τελικά έχασαν ακόμα και τον βαθμό, με το Ιράν να δικαιώνεται στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με το τρομερό σουτ του Τσεσμί για το 1-0! Και η νέα μεγάλη έκπληξη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε τελειώσει ακόμα, αφού στο 90' + 11' ο Ρεζαϊγιάν σε αντεπίθεση αποτελείωσε τους Ουαλούς με υπέροχο πλασέ για το τελικό 2-0! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης