Υποχώρηση της FIFA, επιτρέπονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα γήπεδα του Κατάρ

Αν και αρχικά κυνηγούσαν κάθε τι που θα μπορούσε να έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου και θα παρέπεμπε στην στήριξη της κοινότητας LGBTQ+, τελικά η FIFA αποφάσισε να κάνει πίσω και να επιτρέπει στις εξέδρες να εμφανιστούν σημαίες και καπέλα με αυτό τον συνδυασμό χρωμάτων.  



Υποχώρηση της FIFA, επιτρέπονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα γήπεδα του Κατάρ

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τόσο έντονος που βάσει δημοσιευμάτων οι Δανοί σκέφτονταν τρόπους ώστε ν' αποχωρήσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μουντιάλ του Κατάρ περιβάλλεται από μια πολύ αρνητική ενέργεια αυτό το διάστημα λόγω των όσων έχουν προηγηθεί με τους μετανάστες εργάτες, αλλά και των όσων συνεχίζονται με την απόφαση να μην εμφανίζονται πουθενά τα χρώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Τελικά σε μια κίνηση την οποία σκέφτηκαν στην FIFA ώστε η Ομοσπονδία να μη δέχεται τόσα πολλά «πυρά», αποφασίστηκε να επιτρέπονται στις εξέδρες των γηπέδων οι σημαίες και τα καπέλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύτηκε το OneLove περιβραχιόνιο, με την FIFA ν' απειλεί τους ποδοσφαιριστές με τιμωρίες, ενώ, ελέγχονται μέχρι και τα διαφορετικά περιβραχιόνια ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν προωθούν την διαφορετικότητα...

Κώστας Ζάλιαρης