Αποχωρεί και ο αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, προσπάθεια να μείνει ανεπηρέαστο το αγωνιστικό σκέλος

Ο Τζούλιαν Γουόρντ γνωστοποίησε ότι το καλοκαίρι αποχωρεί από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Λίβερπουλ, μόλις ένα εξάμηνο μετά και το φινάλε της θητείας του Μάικλ Έντουαρντς στον σύλλογο. Τα αφεντικά εξ Αμερικής προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι το αγωνιστικό κομμάτι θα παραμείνει ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι.  



Αποχωρεί και ο αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, προσπάθεια να μείνει ανεπηρέαστο το αγωνιστικό σκέλος

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο αναφορικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ιδιοκτησία, αφού οι Αμερικανοί της FSG ετοιμάζουν την αποχώρησή τους, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οικογένεια των Γκλέιζερς.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ενημερώθηκε και από τον Τζούλιαν Γουόρντ για την απόφαση της αποχώρησής του, μόλις ένα εξάμηνο μετά το φινάλε και του Μάικλ Έντουαρντς. Ο Γουόρντ έχει θητεύσει 11 χρόνια στο κλαμπ του λιμανιού και πιστώνεται την ανανέωση του συμβολαίου του Μοχάμεντ Σαλάχ, την αγορά του Ντάργουιν Νούνιες και το οικονομικό όφελος από την πώληση του Σαντιό Μανέ στην Μπάγερν Μονάχου.

Η αποχώρησή του θα σημειωθεί το καλοκαίρι του 2023, αφού πρώτα θα έχει βοηθήσει τον Κλοπ στον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της επόμενης σεζόν. Όπως ανέφερε στους ανθρώπους της ομάδας, θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από την κοπιαστική και γεμάτη πίεση καθημερινότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου του ανωτάτου επιπέδου... 

Μαζί και με την απόφαση του προέδρου της FSG, Μάικλ Γκόρντον, να μην συμμετέχει πλέον τόσο ενεργά στα τεκταινόμενα της Λίβερπουλ, τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση, είναι λογικό να έχει προκληθεί ανησυχία στον κόσμο. Ωστόσο, οι Αμερικανοί προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η περίοδος των πολλών αλλαγών στο λειτουργικό κομμάτι του συλλόγου, δεν θα επηρεάσει το αγωνιστικό σκέλος.

Κώστας Ζάλιαρης