Arsene… knew again: Ο Ασάνο που πέρασε και δεν έπαιξε ποτέ στην Άρσεναλ, «έγραψε» ιστορία για την Ιαπωνία!

Ονομάζεται Τακούμα Ασάνο. Δεν ήταν ποτέ superstar, δεν έγινε ποτέ τέτοιος. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του έμελλε να λάβει χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Απέναντι στη Γερμανία. Όχι στην Premier League και πολύ δε περισσότερο, όχι υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ!



Arsene… knew again: Ο Ασάνο που πέρασε και δεν έπαιξε ποτέ στην Άρσεναλ, «έγραψε» ιστορία για την Ιαπωνία!

Πρόκειται πιθανώς για κάτι που ελάχιστοι θα θυμούνται. Και δεν είναι αδικαιολόγητο. Πριν από επτά χρόνια, μία από τις τελευταίες προσθήκες της Άρσεναλ επί των ημερών του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο Τακούμα Ασάνο.

Ιάπωνας που αγωνιζόταν στη Στουτγκάρδη, ακραίος επιθετικός, με καλά τελειώματα και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Δεν αγωνίστηκε ποτέ, δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες του, οδηγήθηκε σε δύο δανεισμούς και εν συνεχεία έλυσε το συμβόλαιό του, για να μεταβεί στην Παρτιζάν.

Δεν του ταίριαξε η Premier League, δεν ήταν ποτέ έτοιμος για την Άρσεναλ, αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία μεταγραφή που μπήκε στο βιογραφικό του. Ακόμη και αν πλέον, η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, δεν είναι αυτή.

Έλαβε χώρα την 23η Νοεμβρίου του 2022. Στο Κατάρ. Απέναντι στη Γερμανία, με τους Ιάπωνες να επικρατούν με 2-1 σε ένα «ιστορικό» για αυτούς ματς και να κερδίζουν για πρώτη φορά με ανατροπή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ. Μετρούσε επτά ήττα και δύο ισοπαλίες. Έμελλε όμως η 10η περίπτωση να είναι η… φαρμακερή.

Ο Ασάνο μπήκε στο ματς ως αλλαγή, αγωνίστηκε για 33 λεπτά, απείλησε τη Γερμανία και έκρινε τη συνάντηση. Νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ από δύσκολη γωνία και είναι αυτός που «υπέγραψε» την δεύτερη σερί ήττα της «Μάνσαφτ» σε πρεμιέρα Μουντιάλ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μάλλον, το Arsene knows επιβεβαιώθηκε λίγο ετεροχρονισμένα. Ούτε καν σε συλλογικό επίπεδο. Αλλά… επιβεβαιώθηκε!

Δημήτρης Μανάκος