Αγγλία σε… άλλη ταχύτητα, σκόρπισε το Ιράν με «εξάρα» στην πρεμιέρα!

Μία Εθνική Αγγλίας στα καλύτερά της, έκανε την εμφάνισή της στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ, με τα «τρία Λιοντάρια» να σκοράρουν 6 φορές, να επικρατούν με 6-2 και να διαγράφουν όσα έγιναν στο Nations League. Τρομερό ντεμπούτο για τον Σάκα, ιστορικός… Μπέλιγχαμ, βρέθηκε μία... ανάσα από το να ισοφαρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της στην ιστορία του Μουντιάλ!



Αγγλία σε… άλλη ταχύτητα, σκόρπισε το Ιράν με «εξάρα» στην πρεμιέρα!

Την καλύτερη πρεμιέρα στην ιστορία της σε Μουντιάλ πραγματοποίησε η Εθνική Αγγλίας, η οποία επικράτησε με 6-2 του Ιράν στο Κατάρ και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Μετά από ένα πρώτο μισάωρο δίχως καλό ρυθμό, εξαιτίας του τραυματισμού του τερματοφύλακα του Ιράν, οι Άγγλοι κατάφεραν να ανεβάσουν στροφές, με τη συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 31ο λεπτό, αλλά 120 δευτερόλεπτα αργότερα, η υπεροχή των «Τριών Λιονταριών» δικαιώθηκε.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ άνοιξε το σκορ με το κεφάλι και μετουσίωσε σε ασίστ την σέντρα του Λουκ Σο, όντας πλέον ο 2ος νεότερος σκόρερ της χώρας του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πράγμα απλοποιήθηκε, το άγχος έφυγε και από το 43ο μέχρι και το 45ο λεπτό, γνωρίζαμε και τον νικητή. Ο Σάκα με υπέροχο σουτ έκανε το 2-0 άμεσα, ενώ με την συμπλήρωση των πρώτων 45’, ο Κέιν βρήκε τον Ραχίμ Στέρλινγκ και αυτός σημείωσε το 20ο του γκολ με την Αγγλία.

Από εκεί και πέρα, είδαμε ακόμη δύο γκολ για τα «τρία Λιοντάρια» στην επανάληψη, επίσης με χαρακτηριστική ευκολία. Το 4-0 έγινε και πάλι από τον Μπουκάγιο Σάκα, στο 62’ και παρότι ο Ταρεμί μείωσε από κοντά, τρία λεπτά μετά, η εξέλιξη της αναμέτρησης είχε ήδη δρομολογηθεί.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ δεν επηρεάστηκε από το πρώτο γκολ που δέχθηκε μετά τον Ιούλιο του 2018 σε Μουντιάλ (2-0 ήττα από το Βέλγιο) και ο Μάρκους Ράσφορντ έκανε το 5-1 στο 71’. Ένα λεπτό ακριβώς μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με τον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γίνει ο 3ος παίκτης στην ιστορία του τουρνουά, που σκοράρει τόσο άμεσα μετά την αλλαγή του!

Διαστάσεις θριάμβου έδωσε ο Τζακ Γκρίλις στο 90’, εκμεταλλευόμενος την πρώτη ασίστ του Κάλουμ Γουίλσον με την φανέλα της χώρας του, στην 5η του εμφάνιση συνολικά, ενώ ο Ταρεμί έκανε το 6-2 στο 100', στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του από τον Στόουνς.

Απολογισμός; Έξι γκολ για τα «τρία Λιοντάρια», για πρώτη φορά σε πρεμιέρα Μουντιάλ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση της μεγαλύτερης νίκης της στον ίδιο θεσμό, το 6-1 με τον Παναμά!

Δημήτρης Μανάκος