Στο Racecourse Ground υπάρχει φαβορί: Το 10/10 της Ρέξαμ και οι αριθμοί που δεν συγκρίνονται με κανέναν στο «Νησί»!

Στην κορυφή της National League επέστρεψε η Ρέξαμ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Όλντερσοτ στο Racecourse Ground και έκανε το 10/10 στο «σπίτι» της, ούσα η μοναδική ομάδα στο «Νησί» με τόσο μεγάλη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας. Σαφώς και ξεπερνά την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μπέρνλι, την Πλίμουθ και τη Μπάροου!



Στο Racecourse Ground υπάρχει φαβορί: Το 10/10 της Ρέξαμ και οι αριθμοί που δεν συγκρίνονται με κανέναν στο «Νησί»!

Πρόκειται για μία εκ των δύο ομάδων της National League που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο στην League Two. Αγωνίζεται άλλωστε στην 5η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Στην πρώτη δηλαδή από αυτές που δεν είναι επαγγελματική.

Ωστόσο, η φετινή πορεία της Ρέξαμ δικαιολογεί πλήρως το γεγονός πως πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, λογιζόταν ως το απόλυτο φαβορί. Είναι πρώτη με 46 βαθμούς, δίνει μεγάλη «μάχη» με τη Νοτς Κάουντι και διαθέτει στις τάξεις της εξαιρετικούς επιθετικούς, όπως τον Μούλιν, που συναγωνίζεται με τον Μακόλεϊ Λάνγκσταφ, για τον κορυφαίο σκόρερ της κατηγορίας.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, είναι το ότι η Ρέξαμ αποτελεί την καλύτερη ομάδα στο «Νησί», σε εντός έδρας συγκομιδή. Έχει δώσει 10 ματς στο Racecourse ground και έχει το απόλυτο… Έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς και ξεπερνά αδιαμφισβήτητα κάθε ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση στο δικό της πρωτάθλημα.

Από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι τη Μπέρνλι, την Πλίμουθ και την Μπάροου, με την ομάδα της League One να είναι η μόνη που έχει ακολουθήσει τόσο πολύ, με 27 βαθμούς σε 9 αναμετρήσεις.

Κάπως έτσι, η Ρέξαμ επικρατώντας της Όλντερσοτ με 2-0 στο «σπίτι» της, σηματοδοτεί και το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ στο «Νησί»! Και η απορία μας είναι… Είναι δυνατόν να εκμεταλλεύεσαι τόσο πολύ την έδρα σου, να έχεις «βαριά» φανέλα για τα δεδομένα της κατηγορίας και να μην επιτευχθεί η άνοδος για τον Φιλ Πάρκινσον; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος