Χάαλαντ και Κέιν έχουν τρία λιγότερα γκολ από… Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα!

Ποιοι είναι οι καλύτεροι σέντερ φορ της Premier League μέχρι τώρα; Αναμφίβολα ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Χάρι Κέιν, μετρώντας αθροιστικά 33 γκολ μαζί! Τρία λιγότερα δηλαδή από την Ρεάλ Μαδρίτης και ένα περισσότερο από την 2η Μίλαν της Serie A!



Χάαλαντ και Κέιν έχουν τρία λιγότερα γκολ από… Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα!

Είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί του Έρλινγκ Χάαλαντ. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ακόμη και αν η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε στην τελευταία αγωνιστική πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Μπρέντφορντ με 2-1, ακόμη και αν ο Νορβηγός ήταν αρνητικός στο εν λόγω ματς, η προσφορά του ως στιγμής είναι εντυπωσιακή.

Έχει σκοράρει 18 φορές σε επίπεδο Premier League,  μετρά τρία χατ-τρικ, έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ και αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον παίκτη που προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος πιο γρήγορα από κάθε άλλον, τουλάχιστον στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, μπορεί ο Χάαλαντ να έχει σκοράρει σε 18 περιπτώσεις, όμως υπάρχει άλλος ένας που δείχνει πως μπορεί να τον ακολουθήσει, έστω και από απόσταση. Φυσικά ο Χάρι Κέιν. Ο πιο αξιόπιστος Άγγλος επιθετικός σε ολόκληρη την Ευρώπη, που με τα 12 γκολ που έχει σημειώσει φέτος, αποτελεί και τον βασικό λόγο που η Τότεναμ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, τα τελευταία 30 χρόνια!

Αθροιστικά λοιπόν και δίχως να βάζουμε στην συζήτηση τον 3ο Ιβάν Τόνεϊ, Χάαλαντ και Κέιν, αγγίζουν αριθμούς ενός ολόκληρου συλλόγου. Για παράδειγμα, οι δυο τους μαζί, έχουν σκοράρει μία φορά περισσότερη από τη Μίλαν. Και πολύ δε περισσότερο, υπολείπονται μόλις τρία γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει σκοράρει 33 φορές φέτος, η πρωτοπόρος Ισπανίας το ίδιο και αν ο Χάρι Κέιν δεν είχε αστοχήσει σε πέναλτι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν είχε λείψει από δύο αναμετρήσεις, τότε πιθανώς, θα ξεπερνούσαν και τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας!

Δημήτρης Μανάκος