Με τα μαγικά του Έμερι!

Η Άστον Βίλα πήρε δεύτερη διαδοχική νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος του Ουνάι Έμερι στον πάγκο! Και μάλιστα, αυτή τη φορά το έκανε με ανατροπή! Μετά την τριάρα στην Μαν.Γιουνάιτεντ, οι «χωριάτες» πέρασαν από το Amex της Μπράιτον με το υπέρ τους 2-1 παρά το γεγονός πως δέχθηκαν γκολ στα 49 δευτερόλεπτα του ματς! Τέλος στην επίδοση με τις τρεις απανωτές εντυπωσιακές νίκες για τους «γλάρους» σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν όμως παράπονα για πέναλτι που δεν πήραν στο 72'...  



Με τα μαγικά του Έμερι!

Η Μπράιτον στο πιο ευτυχές σενάριο για εκείνη θα έμπαινε στο γήπεδο έχοντας ήδη προβάδισμα στο σκορ με 1-0 και κάπως έτσι συνέβη από τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το σύνολο του Ντε Τζέρμπι στα 49''! Ο ΜακΆλιστερ έκλεψε από τον Ντάγκλας Λουίζ, με τους «χωριάτες» να παραπονιούνται για φάουλ, ωστόσο, ο VAR ήλεγξε τη φάση, θεώρησε καθαρή την προσπάθεια του σκόρερ των «γλάρων» και το πλασέ εκείνου που νίκησε τον Μαρτίνες έγραψε κι επίσημα το 1-0.

Ο Έμερι δεν έβλεπε στο ξεκίνημα του ματς αυτό που θα ήθελε από την ομάδα του, όμως, όταν ξεπεράστηκε η παγωμάρα από το γκολ που δέχθηκε η Βίλα... από τ' αποδυτήρια, άρχισε να πιέζει ψηλά και να συμμετέχει ενεργά στο ματς. Στο 21ο λεπτό ήρθε και η απάντηση όταν ο ΜακΓκιν κέρδισε το πέναλτι από την προωθημένη μπαλιά του Μπουέντια, με τον Ινγκς να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 1-1. Στο 32ο λεπτό οι γηπεδούχοι στο Amex λίγο έλειψε να σκοράρουν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τον Μαρτίνες να πέφτει και ν' αποσοβεί το γκολ την τελευταία στιγμή.

Η Μπράιτον ξανάστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 50ο λεπτό, όμως αυτή τη φορά ο ρέφερι υπέδειξε φάουλ του Τροσάρ στον Μάτι Κας, με την Άστον Βίλα να πετυχαίνει ... κανονικό γκολ και να κάνει ανατροπή αμέσως μετά! Στο 54' ο Μπουέντια έκανε κεφαλιά στο δοκάρι, η άμυνα της Μπράιτον απέτυχε να διώξει και ο Ντάνι Ινγκς έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των «γλάρων». Ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ντανκ και πλάσαρε ανάμεσα από τα πόδια του Κόλγουιλ για το 2-1.

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε για 4η φορά στα ισάριθμα πιο πρόσφατα παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ, με το σύνολο του Ντε Τζέρμπι μέχρι και το 62' να έχει μοναδική τελική στην εστία το... γκολ στο 49ο δευτερόλεπτο! Οι «γλάροι» χρειάζονταν τον καλό Τροσάρ, όμως, ούτε εκείνος είχε τη σπιρτάδα άλλων ημερών, ούτε οι τελικές μεταβιβάσεις ήταν αποτελεσματικές από τους συμπαίκτες του.

Η Μπράιον προερχόταν από νίκες απέναντι σε Τσέλσι και Γουλβς στο πρωτάθλημα και φυσικά πέταξε εκτός και την Άρσεναλ από το Λιγκ Καπ πριν από μερικές μέρες, όμως, το σερί της σταμάτησε από την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Η Βίλα δεν είχε ν' ανησυχεί από τη στιγμή που η εστία του Σάντσεθ δεν διέτρεχε κίνδυνο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μείνει με μόλις μια τελική προσπάθεια εντός στόχου. Ακόμα και η κεφαλιά του παντελώς αμαρκάριστου Κόλγουιλ στο 89' έφυγε πολύ ψηλά στην πιο καλή ευκαιρία της Μπράιτον μετά το γκολ της! Οι οι «χωριάτες» έφυγαν τελικά από την ακτή του ανατολικού Σάσεξ με τους τρεις βαθμούς.