Κρισένσιο Σάμερβιλ: Ο ορισμός του «remember the name»!

Έχει μπει στην ζωή μας απότομα και πολύ δύσκολα μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος τα πεπραγμένα του ως στιγμής. Διότι ο Κρισένσιο Σάμερβιλ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Λιντς στις τελευταίες αναμετρήσεις και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της, που σκοράρει σε 4 διαφορετικά ματς, μην έχοντας συμπληρώσει τα 22 του χρόνια!  



Κρισένσιο Σάμερβιλ: Ο ορισμός του «remember the name»!

Μπορεί η Λιντς να προηγήθηκε τρεις φορές απέναντι στην Τότεναμ και εν τέλει να μην κατόρθωσε να αποσπάσει αποτέλεσμα, μιας και οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση με τον Μπεντανκούρ, όμως αναμφίβολα, ο Τζέσι Μαρτς, μπορεί να βρει αρκετούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος.

Και ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο Κρισένσιο Σάμερβιλ. Ο 21άχρονος επιθετικός της Λιντς, με γκολ του οποίου τα «παγώνια» προηγήθηκαν στο Λονδίνο και ο ίδιος, είχε δύο λόγους για να πανηγυρίσει…

Αρχικά, διότι έφτασε τα τέσσερα σερί ματς, στα οποία βρίσκει δίχτυα, και εν συνεχεία, διότι κανένας παίκτης στην ιστορία ολόκληρης της ομάδας του, δεν έχει σκοράρει σε 4 διαδοχικά παιχνίδια, μην έχοντας κλείσει τα 22 του χρόνια!

Ποιος ήταν μάλιστα ο προηγούμενος που είχε πράξει κάτι ανάλογο, ανεξαρτήτως… γενεθλίων; Ο Μαρκ Βίντουκα το 2004! Πριν από 18 χρόνια δηλαδή, πράγμα απολύτως λογικό, καθώς η Λιντς δεν είναι η ομάδα που θα σκοράρει σε κάθε ματς, αλλά ούτε και ο εκάστοτε επιθετικός της, αποτελεί βαρόμετρο!

Πλέον όμως, ο Κρισένσιο Σάμερβιλ μπορεί να αισθάνεται περήφανος. Μπήκε στα βιβλία της ιστορίας της Λιντς, στα 21 του χρόνια, σκοράρει κατά ριπάς, έχει δώσει σημαντικές νίκες με τα γκολ του, και έχει κάνει άπαντες να χαρακτηρίσουν την περίπτωσή τους, ως τον ορισμό του… «remember the name»!

Δημήτρης Μανάκος