«Ρουκέτα» τριάδας από τον Γουίλοκ, βύθισε την Τσέλσι και εκτόξευσε τη Νιούκαστλ! (vid)

Τρένο που δεν σταματά είναι η Νιούκαστλ! Τρομερή εμφάνιση, εξαιρετική σε όλους τους τομείς και δίκαιη νίκη για τις «καρακάξες» του Έντι Χάου, που επικράτησαν με 1-0 της Τσέλσι και βρίσκονται στην 3η θέση, στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ασίστ ο Αλμιρόν, «γκολάρα» ο Γουίλοκ, έξι σερί νίκες για την εκπληκτική ομάδα του Έντι Χάου!



«Ρουκέτα» τριάδας από τον Γουίλοκ, βύθισε την Τσέλσι και εκτόξευσε τη Νιούκαστλ! (vid)

Μπορεί να μετρούσε πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, να βρισκόταν στην 3η θέση και να είχε σαρώσει τα βραβεία του μήνα, όμως όταν αντιμετωπίζει την Τσέλσι, την οποία ο Έντι Χάου είχε κερδίσει σε 4 περιπτώσεις στην καριέρα του, ουδείς μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Νιούκαστλ επικράτησε, πως έφτασε τις έξι σερί νίκες και πως βρίσκεται στην 3η θέση και το -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το 1-0.

Διότι η εμφάνιση των γηπεδούχων ήταν πλήρης σε όλους τους τομείς. Παρότι έχασαν ένα ημίχρονο, στο οποίο δεν απείλησαν, αλλά ούτε και απειλήθηκαν από την αντίπαλό τους, στην επανάληψη η εικόνα τους ήταν εκπληκτική!

Σταθερότατη πίσω, επικίνδυνη μπροστά, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς να λαμβάνει χώρα στο 58ο λεπτό από τον Ζοέλιντον. Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε πέντε λεπτά μετά, με το σουτ του Γκάλαχερ να εξουδετερώνεται δύσκολα από τον Πόουπ, και ύστερα προέκυψε το γκολ που έκρινε το ματς.

Ο Αλμιρόν δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του, προσπέρασε… παράλληλα τον Κουλιμπαλί, που υπολόγισε λάθος και έκανε τάκλιν, έστρωσε την μπάλα στον Γουίλοκ και αυτός με ένα πλασέ «ρουκέτα», σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική και έκανε το 1-0.

Οι «μπλε» επιχείρησαν να αντιδράσουν και να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, με τις αλλαγές του Γκρέιαμ Πότερ, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο, με τους Λονδρέζους να μένουν στην 8η θέση, να μετρούν 4 ήττες στα πέντε τελευταία και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δύο τελικές εντός στόχου!

Θριαμβεύτρια από την άλλη πλευρά η Νιούκαστλ, η οποία είναι στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση των τελευταίων ετών!

Δημήτρης Μανάκος