Ο Τζον Μπαρνς μεγαλώνει αλλά ο «θρύλος» του στην Λίβερπουλ μένει αναλλοίωτος! (vids)

Τα 59 του χρόνια «κλείνει» σήμερα ο Τζον Μπαρνς, ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Λίβερπουλ στην δεκαετία του 80΄ και στις αρχές της δεκαετίας του 90’! Κατέκτησε πρωτάθλημα, FA Cup και Λιγκ Καπ και μαζί του γιορτάζουν όσοι πρόλαβαν να δουν τα πεπραγμένα του πριν από τον 21ο αιώνα!



Ο Τζον Μπαρνς μεγαλώνει αλλά ο «θρύλος» του στην Λίβερπουλ μένει αναλλοίωτος! (vids)

Γενέθλια έχει σήμερα (07/11) ο Τζον Μπαρνς, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των προηγούμενων δεκαετιών για την Λίβερπουλ πριν από τον 21ο αιώνα και κυρίως στην δεκαετία του 80’ και στο ξεκίνημα της επόμενης.

Έπαιξε 407 φορές με την Λίβερπουλ, σκόραρε 108 φορές, σημείωσε 7 ασίστ λιγότερες και αποτελούσε έναν από τους λίγους ποδοσφαιριστές, που διέθετε εξίσου καλό δεξί και αριστερό πόδι.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο φορές το FA Cup και το Λιγκ Καπ και ήταν ο μοναδικός, που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος της σεζόν 1987-88, τόσο από τους παίκτες, όσο και από τους δημοσιογράφους.

Δύσκολα θα ξεχαστεί το solo goal με την Γουότφορντ, το φάουλ κόντρα στην Άρσεναλ και το πρώτο γκολ με την Αγγλία στον Μαρακανά το 1984, αλλά καλύτερα, να δείτε το βίντεο που «μιλάει» από μόνο του:

 

Δημήτρης Μανάκος