Στόουκ: Κάποτε το «Μπριτάνια» ήταν… έδρα!

Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο «Μπριτάνια» υπέστη η Στόουκ, η οποία έχασε από τη Μπέρμιγχαμ εντός έδρας και την δεδομένη χρονική στιγμή, διαθέτει την 2η χειρότερη συγκομιδή της Championship στο «σπίτι» της. Ποια, η Στόουκ που πριν από μερικά χρόνια δυσκόλευε κάθε λογής αντίπαλο στο «Bet365 Stadium», όπως το έχει μετονοσομάσει…  Στόουκ: Κάποτε το «Μπριτάνια» ήταν… έδρα!

Πριν από μερικά χρόνια, προτού η Στόουκ υποβιβαστεί για την Championship, είχε καταφέρει να περάσει στη συνείδηση του κάθε αντιπάλου της πως είναι ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας. Το «Μπριτάνια» έμοιαζε με… κάστρο και είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα παρέμεινε για συνεχόμενες σεζόν στην Premier League, έχοντας πανηγυρίσει σπουδαίες επικρατήσεις στο «σπίτι» της.

Πλέον όμως, ούσα στην Championship, αυτό έχει αλλάξει εντελώς. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αλλαγής, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως την δεδομένη χρονική στιγμή, διαθέτει την 2η χειρότερη εντός έδρας συγκομιδή της κατηγορίας.

Μετρά 8 βαθμούς σε 9 ματς, έχει κερδίσει μόλις σε 2 περιπτώσεις, έχει σκοράρει μονοψήφιο αριθμών γκολ (9) και μόνο η Γουίγκαν έχει συγκεντρώσει λιγότερους πόντους εντός έδρας. Σε 10 ματς, έξι βαθμούς. Όσα δηλαδή και τα γκολ της…

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Στόουκ στο «Μπριτάνια», αυτή την φορά από τη Μπέρμιγχαμ με 2-1, απλώς επιβεβαίωσε όπως νιώθει καλύτερα να παίζει εκτός έδρας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε μέσα στις κορυφαίες 8, αναλογικά με τις επιδόσεις της στην σχετική λίστα (14 βαθμούς σε 10 ματς). Πώς αλλάζουν τα πράγματα…

Δημήτρης Μανάκος