Ο Κριστιάνο έκανε πράξη το όνειρο... ζωής του Γκαρνάτσο, αλλά η νίκη δεν έφερε πρωτιά για τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Μπορεί ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο να πραγματοποίησε ένα από τα παιδικά του όνειρα επί ισπανικού εδάφους, σκοράροντας έπειτα από ασίστ του αγαπημένου του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως το τελικό 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρωτιά στον 5ο όμιλο του Europa League. Τρίτο clean sheet για τους «κόκκινους διαβόλους», που πλέον έχουν στο νου τους πως κλήρωση με μία εκ των Γιουβέντους ή Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση, δεν αποτελεί μακρινό σενάριο!



Ο Κριστιάνο έκανε πράξη το όνειρο... ζωής του Γκαρνάτσο, αλλά η νίκη δεν έφερε πρωτιά για τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται και με την «βούλα» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία, ισοφάρισε τη νίκη των Ισπανών στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ένα δεύτερο πολυπόθητο γκολ, το οποίο θα της εξασφάλιζε και την πρωτιά του 5ου ομίλου του Europa League.

Όσο και αν ήθελε λοιπόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και αν ήθελε ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, που σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της ομάδας του, η νίκη με δύο γκολ διαφορά δεν ήρθε και οι «κόκκινοι διάβολοι» τερματίζουν 2οι στην ισοβαθμία, έχοντας πλέον 15 βαθμούς και ένα γκολ περισσότερο ως παθητικό από την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τη Γιουνάιτεντ, με το 17ο λεπτό της συνάντησης, να έχει περάσει δεδομένα στο αρχείο των… αναμνήσεων του Γκαρνάτσο. Ο «μικρός» πήρε την μπάλα από το είδωλό του, τον Κριστιάνο, σκόραρε, και το παιδικό του όνειρο ήταν γεγονός, με τον νεαρό να πανηγυρίζει όπως ο Πορτογάλος!

 

Ακολούθησε καλός ρυθμός στην αναμέτρηση, με το 1-0 να μένει μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, παρά την καλή στιγμή του Ρονάλντο στο 42’ και την φάση διαρκείας των γηπεδούχων στο 44ο λεπτό, όταν ο Γκοροσάβελ και ο Πάμπλο Μάριν δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική απόσταση, απέναντι στον ανίκητο Νταβίδ Ντε Χέα, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 3ο σερί ματς.

 

Στην επανάληψη, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έμοιαζε να θέλει, αλλά να μην μπορεί, καταγράφοντας μηδενικά σουτ εντός και εκτός εστίας, μέχρι και την συμπλήρωση 80 λεπτών. Απεναντίας, η Σοσιεδάδ διαχειρίστηκε καλά το ματς, πήρε αυτό που ήθελε και με την γλυκόπικρη γεύση που της αφήνει η ήττα, αποτελεί την κορυφαία ομάδα του 5ου ομίλου του Europa League, αποφεύγοντας δεδομένα τη Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους, που έρχονται από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως τρίτες.

Δημήτρης Μανάκος