Πέθανε ο Ρόνι Ράντφορντ, o «δράστης» της τεράστιας έκπληξης απέναντι στη Νιούκαστλ το ’72… (vid)

Σε ηλικία 79 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ρόνι Ράντφορντ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που είχε πετύχει το μαγικό γκολ απέναντι στη Νιούκαστλ στο Κύπελλο του 1972, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά του θεσμού.  



Πέθανε ο Ρόνι Ράντφορντ, o «δράστης» της τεράστιας έκπληξης απέναντι στη Νιούκαστλ το ’72… (vid)

Δίχως να έχει επιδιώξει ποτέ να βρεθεί στα φώτα και στο λαμπερό προσκήνιο του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Ρόνι Ράντφορντ, περήφανος εκπρόσωπος του Γιόρκσαϊρ, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

Χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος που κατάφερε να διατηρήσει την Χέρφορντ στον ποδοσφαιρικό χάρτη, με την ομάδα να μνημονεύεται συνεχώς μετά το γκολ που είχε πετύχει εκείνος με δεξί «κεραυνό» κόντρα στη Νιούκαστλ.

Οι «καρακάξες» στον 3ο γύρο του Κυπέλλου, είχαν μείνει ν’ απορούν με το 2-1 που τις ανάγκασε ν’ αποχαιρετήσουν το τουρνουά και ο Ράντφορντ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο. Επρόκειτο για την πρώτη πρόκριση ομάδας της non-league κόντρα σε σύλλογο της πρώτης κατηγορίας, έπειτα από 23 χρόνια.  

«Γκολ όπως το δικό μου μπαίνουν κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα, αλλά λόγω του ότι ήταν στο Κύπελλο, μπήκε με διαφορετική οπτική στο σενάριο» είχε πει μερικά χρόνια αργότερα ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης, δείγμα του πόσο ταπεινός ήταν.

Ο Ράντφορντ έπαιξε και για την Worcester City, της οποίας υπήρξε και προπονητής την σεζόν 1974-1975, οδηγώντας την ομάδα στην 2η θέση της Southern League.