Κάλουμ Γουίλσον, έφτασε η στιγμή σου!

Η επιλογή του Κάλουμ Γουίλσον να παραμείνει στη Νιούκαστλ το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι τον δικαιώνει απόλυτα. Ύστερα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα, έφτασε επιτέλους η ώρα της επιβράβευσης, με την κλήση του στην προεπιλογή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!  



Κάλουμ Γουίλσον, έφτασε η στιγμή σου!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός! Μαζί του συμφωνεί και επαυξάνει ο Κάλουμ Γουίλσον, που είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στην προεπιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την εθνική Αγγλίας στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο 30χρονος επιθετικός διανύει μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Νιούκαστλ, πράγμα που όπως φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Γουίλσον επέλεξε να παραμείνει στις «καρακάξες», παρά την έλευση του Αλεξάντερ Ίσακ από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ως βασική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Απόφαση που τελικά τον δικαίωσε, καθώς ο Άγγλος είναι εκείνος που αποτελεί τη βασική λύση του Έντι Χάου και όχι άδικα.

Τη φετινή σεζόν, σε εννέα εμφανίσεις στην Premier League έχει σημειώσει έξι γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ, συνεισφέροντας σημαντικά στην σπουδαία πορεία της ομάδας, που την έχει φέρει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα εποχή με τους Σαουδάραβες στη διοίκηση του συλλόγου, ο Γουίλσον είναι αυτός που έχει πετύχει όλες τις «πρωτιές» στο πρωτάθλημα. Τι εννοούμε; Αρχικά, σκόραρε το πρώτο γκολ, με αντίπαλο την Τότεναμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ματς στο οποίο η Νιούκαστλ ηττήθηκε με 3-2, για να ακολουθήσει το τέρμα στην πρώτη ισοπαλία της ομάδας με 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομά του και από την πρώτη νίκη, όπου ήταν ο «χρυσός» σκόρερ, στην εντός έδρας επικράτηση με 1-0 επί της Μπέρνλι.

Αναφορικά με τα «τρία Λιοντάρια», ο Γουίλσον έχει αγωνιστεί μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, περνώντας μάλιστα ως αλλαγή σε τρία από αυτά. Πρόκειται για δύο ματς προκριματικών Euro, ένα φιλικό, στο οποίο πέτυχε και ένα γκολ, αλλά και ένα παιχνίδι για το Nations League.

Στα 30 του χρόνια, λοιπόν, ο Γουίλσον είναι πολύ κοντά στην πρώτη του συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μένει να δούμε εάν πράγματι ο Σάουθγκεϊτ τον υπολογίζει για την τελική αποστολή της Αγγλίας στο Κατάρ, πράγμα που φαντάζει πάρα πολύ πιθανό! Μία υπέροχη ιστορία, για έναν «τύπο» που έμεινε στη Νιούκαστλ και κερδίζει την θέση του στην ομάδα της χώρας του!

Τάσος Φαραός