Η Λίβερπουλ σοβαρεύεται και αποδεικνύει πως στο «Άνφιλντ» υπάρχει λογική!

Τι και αν η Λίβερπουλ είναι στα… χειρότερά της στο φετινό ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας την κακή συνήθεια να μένει πίσω στο σκορ και να δυσκολεύεται πολύ στην συνέχεια, να προβεί σε ανατροπή σε κάθε ματς που της παρουσιάζεται; Τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει τα κατακτά με την δύναμη του «Άνφιλντ». Το έκανε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και το επανέλαβε και με τη Νάπολι, αποδεικνύοντας πως όταν θέλει… μπορεί, διατηρώντας την συγκέντρωσή της για 90 λεπτά και σκοράροντας σε κομβικά σημεία!  



Η Λίβερπουλ σοβαρεύεται και αποδεικνύει πως στο «Άνφιλντ» υπάρχει λογική!

Στη φάση των «16» του Champions League θα βρεθεί η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Νάπολι στο «Άνφιλντ», στην τελευταία αγωνιστική, κατακτώντας την 2η θέση του ομίλου της, με χαρακτηριστική ευκολία, παρότι δεν μπόρεσε να σκοράρει 4 φορές και να ανέβει στην κορυφή.

Μετά από ένα κακό, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο, οι «κόκκινοι» έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό και με πειστική εμφάνιση έφτασαν στο 2-0, σηματοδοτώντας την πρώτη ήττα των «παρτενοπέι» σε Ιταλία και Ευρώπη μετά από 21 παιχνίδια.

Τι μάθαμε λοιπόν από την 6η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης; Πως την Λίβερπουλ δεν μπορείς να την υποτιμάς ποτέ. Πόσο μάλλον όταν αγωνίζεται στο «Άνφιλντ». Ένα γήπεδο, στο οποίο η Μάντσεστερ Σίτι βίωσε την πρώτη φετινή της ήττα στην Premier League, και εν συνεχεία η Νάπολι, δεν κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί της, έμεινε στο «μηδέν» και δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Μπάγερν Μονάχου, να ολοκληρώσει μόνο με νίκες, την διαδικασία των ομίλων.

Σε αμφότερες αναμετρήσεις, η προσέγγιση των ματς από πλευράς Γιούργκεν Κλοπ ήταν διαφορετική. Καλή ανασταλτική λειτουργία, συγκέντρωση στο έπακρο και προβάδισμα σε κρίσιμα χρονικά σημεία, ώστε να μην προλάβει ο αντίπαλος να αντιδράσει.

Το σκορ άνοιξε ξανά ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που ισοφάρισε τα ευρωπαϊκά γκολ του Στίβεν Τζέραρντ, έχοντας πλέον 41, για να έρθει ο Ντάργουϊν Νούνιες, που προσαρμόζεται σιγά – σιγά, και να διαμορφώσει το τελικό σκορ, αποδεικνύοντας πως στο «Άνφιλντ» υπάρχει φαβορί.

Λίγες μέρες λοιπόν μετά το ιστορικό «διπλό» της Λιντς σε αυτό το γήπεδο, η Λίβερπουλ έβγαλε και πάλι αντίδραση. Δεν έμεινε πίσω στο σκορ, όπως στα 18 από τα 25 τελευταία παιχνίδια της, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στην φάση των «16».

Διότι εκεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη και την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπάγερν Μονάχου. Μέχρι τότε όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να υποστηρίζει πως στην σεζόν που η ομάδα του έχει επιστρέψει στο… 2011, με τον Ρόι Χότζον, αναφορικά με την συγκομιδή βαθμών, έχει επικρατήσει των Σίτι και Νάπολι, που ήταν αήττητες μέχρι τότε, με συνολικό σκορ 3-0.

Δημήτρης Μανάκος