Άπιαστη Άρσεναλ με πεντάρα αφιερωμένη στον Μάρι

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε άνετα 5-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Έμιρεϊτς», επέστρεψε στην κορυφή όπου είχε βρεθεί για λίγες ώρες η Σίτι και αφιέρωσε το αποτέλεσμα στον άτυχο, Πάμπλο Μάρι, που δέχθηκε μαχαιριά από άγνωστο δράση σε εμπορικό κέντρο στο Μιλάνο την περασμένη Πέμπτη. Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα καταγράφουν οι «κανονιέρηδες», πετυχαίνοντας και την μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη επί εποχής Αρτέτα. Αποχώρησε με τραυματισμό και προκάλεσε ανησυχία ο Σάκα.  



Άπιαστη Άρσεναλ με πεντάρα αφιερωμένη στον Μάρι

Από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης στο Λονδίνο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μπήκε σε ρόλο οδηγού στο ματς και ουδέποτε ανησύχησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με σέντρα του Σάκα και ωραία κίνηση και κεφαλιά του Μαρτινέλι έγινε το 1-0, στο οποίο δεν κατάφερε ποτέ ν' απαντήσει η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν τον έλεγχο, είχαν τη συνεχή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, είχαν μια αντίπαλο που δεν μπορούσε να βάλει ουσία στο παιχνίδι της.

Βέβαια στο 43' ο Λίνγκαρντ βρέθηκε σε θέση βολής από λάθος στα μετόπισθεν από τον Γκάμπριελ, όμως, ο Γουάιτ έπεσε στο σουτ που επιχείρησε ο πρώην επιθετικός της Γιουνάιτεντ και έδιωξε τη μπάλα. Το κακό για την Άρσεναλ ήταν πως στο 27ο λεπτό αποχώρησε αναγκαστικά με έντονες ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι ο Σάκα, όσο κι αν προσπάθησε να πιέσει το σώμα του για να συνεχίσει μετά τον τραυματισμό του.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο «χτύπησε» γρήγορα, έτσι το έκανε η Άρσεναλ και στο δεύτερο μέρος για να σιγουρέψει τη νίκη. Με ωραία κυκλοφορία της μπάλας και τελικό αποδέκτη τον Ρέις Νέλσον στα όρια της περιοχής, ο Άγγλος «ξάπλωσε» δυο αντιπάλους με ντρίμπλα, ο Χέντερσον τον νίκησε στο πρώτο σουτ, όμως το ριμπάουντ κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Ο ίδιος σκόρε στο 52' ανέβασε περισσότερο τον δείκτη του σκορ με πανέξυπνη προβολή από γύρισμα του Ζεσούς από δεξιά. Η Άρσεναλ πλέον δεν είχε σταματημό και στο 57' ο Πάρτεϊ έκανε το 4-0 με μαγικό σουτ, όπως το είχε κάνει πριν από λίγο καιρό και απέναντι στην Τότεναμ. Στόχος της ομάδας του Κούπερ πλέον, μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ, ήταν να μην διασυρθεί παντελώς από τους «κανονιέρηδες». Το τελικό σκορ έφτασε στο 5-0 με τον Μάρτιν Όντεγκααρντ στο 77' να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με πολύ δυνατό αριστερό σουτ στην δεξιά πάνω γωνία της εστίας της Φόρεστ.

Κώστας Ζάλιαρης