Έβγαλε χαρακτήρα και το γύρισε η Τότεναμ - «Κάηκε» στα 19 κόρνερ η Μπόρνμουθ! (vids)

Τεράστια νίκη, αναλογικά με το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πανηγύρισε η Τότεναμ απέναντι στη Μπόρνμουθ, στην 14η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 στο 50’, να μην το παρατά και να κερδίζει στις καθυστερήσεις. Εκτέλεσε 18 κόρνερ, ισοφάρισε από στατική φάση και πήρε το τρίποντο στο… 19ο, με τα «κεράσια» «λυγίζουν» στο φινάλε. Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας σημείωσε ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι στη Σαουθάμπτον, με 1-0, και «πάτησε» στην δεκάδα!



Έβγαλε χαρακτήρα και το γύρισε η Τότεναμ - «Κάηκε» στα 19 κόρνερ η Μπόρνμουθ! (vids)

Μπορεί το τρίποντο απέναντι στη Μπόρνμουθ να ήταν ένα από τα ματς που δεδομένα είχε σημειώσει στο μπλοκάκι του ο Αντόνιο Κόντε, όμως ποιος είπε πως αυτό ήρθε εύκολα για την Τότεναμ, καθώς το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, ύστερα από πολύ… κόπο και αναρίθμητα κόρνερ!

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να γίνει το 2-0… 3-2, στις καθυστερήσεις, ύστερα από ένα «σφυροκόπημα» στο τελευταίο μισάωρο; Ο λόγος είναι ότι πραγματοποιούσε μία πολύ κακή εμφάνιση μέχρι και το 50ο λεπτό, αλλά από εκεί και μετά, η Τότεναμ θύμισε πραγματικά μία ομάδα που διεκδικεί την τετράδα.

Ο Μουρ έβαλε την μπάλα στα δίχτυα στο 22ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Ταβερνιέρ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης, μετά από μισή ώρα, και να κάνει το 2-0 στο 50’, αναγκάζοντας το σύνολο του Αντόνιο Κόντε να βγει μπροστά και επί της ουσίας να κάνει κάτι, για το οποίο δεν φημίζεται.

Το θετικό της υπόθεσης ήταν πως οι Λονδρέζοι μείωσαν άμεσα με τον Σεσενιόν και το γκολ του 57ου λεπτού, τους έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Και ο στόχος επιτεύχθηκε στο 73’, όταν μία τραγική έξοδος του Ντέιβις, επέτρεψε στον Ντέιβις να ισοφαρίσει με το κεφάλι, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην φετινή Premier League.

Ακολούθησε μεγάλη πίεση και στο 19ο κόρνερ των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι «κάηκαν», με τον Μπεντανκούρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα στη Σαουθάμπτον με 1-0, η οποία μία εβδομάδα πριν, «κόντραρε» την Άρσεναλ. Οι «αετοί» του Πατρίκ Βιεϊρά κυριάρχησαν στην συνάντηση και παρότι δεν προηγήθηκαν στο καλό τους διάστημα, με τον Έζε και τον Έντουαρντ, ήρθε ο δεύτερος να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Εκμεταλλεύτηκε το λάθος των φιλοξενούμενων, η Πάλας βγήκε μπροστά και ο Μίτσελ του γύρισε ιδανικά την μπάλα, για να κάνει το 1-0 στο 38ο λεπτό. Η καλύτερη φάση της Σαουθάμπτον έλαβε χώρα στο 51’, με τον Άρμστρονγκ, αλλά το σκορ διατηρήθηκε αναλλοίωτο μέχρι τέλους, στέλνοντας τους γηπεδούχους στην 10η θέση, με την 4η νίκη τους στην σεζόν.

Τέλος, Μπρέντφορντ και Γουλβς έμειναν στο 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε σε έξι λεπτά, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Μπεν Μι σκόραρε για πρώτη φορά μετά το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άνοιξε το σκορ, αλλά ο Νέβες ισοφάρισε στο 52’ με υπέροχο πλασέ και οι «λύκοι» έφυγαν με τον ένα βαθμό από το Community, στην πρώτη τους ισοπαλία μετά από 7 παιχνίδια.

Δημήτρης Μανάκος