Επέστρεψε για τα καλά ο Κριστιάνο – Απόλυτη στην κορυφή η Γουέστ Χαμ! (vids)

Μία ακόμη επιβεβαίωση πως η νοοτροπία και ο τρόπος παιχνιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν διαφοροποιηθεί, ήταν η αναμέτρηση απέναντι στη Σέριφ Τίρασπολ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 3-0 και να κρατούν την καλή εμφάνιση και την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο γήπεδο και στα... γκολ. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ συνεχίζει απτόητη στο Europa Conference League, κάνοντας το 5Χ5, κόντρα στην αδύναμη Σίλκεμποργκ με 1-0.



Επέστρεψε για τα καλά ο Κριστιάνο – Απόλυτη στην κορυφή η Γουέστ Χαμ! (vids)

Το αποφασιστικότερο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχθηκε την Σέριφ Τίρασπολ στο «Ολντ Τράφορντ» και επικράτησε με 3-0, στην 5η αγωνιστική, κερδίζοντας τόσο την αντίπαλό της, όσο και πράγματα από την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση στη Μολδαβία, σε σχέση με το ματς που παρακολουθήσαμε στο «Νησί» είχε μεγάλες διαφορές, με τη μεγαλύτερη εξ΄αυτών, τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους.

Πίεσαν από το ξεκίνημα, απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με κεφαλιά στο 14ο λεπτό και με ωραίο τελείωμα στο 28’, με τον Κόβαλ όμως να του στερεί το γκολ, στην επανεμφάνισή του μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον Έρικ Τεν Χαγκ.

 

Ωστόσο, η πίεση της Γιουνάιτεντ ευδοκίμησε ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου, με τον Νταλότ να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Έρικσεν και να κάνει το 1-0 σε κομβικό σημείο.

 

Τα πόδια των παικτών του Τεν Χαγκ «λύθηκαν» και η εμφάνισή τους ήταν ακόμη καλύτερη στο δεύτερο μέρος, παρότι ο Χάρι Μαγκουάιρ πέρασε στη θέση του Μαρτίνες και ο Ράσφορντ αντικατέστησε τον Άντονι.

Η Γιουνάιτεντ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και μετά από απόλυτη υπεροχή, σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Ράσφορντ στο 65’ και «κλείδωσε» το τρίποντο, που την στέλνει στους 12 βαθμούς και την… Ισπανία, για να «παλέψει» για την πρωτιά του 5ου ομίλου.

Δεν είχε όμως τελειώσει την δουλειά και για την ακρίβεια, ανέμενε την επιστροφή του Ρονάλντο στα γκολ. Αυτό συνέβη στο 81', ο Πορτογάλος είναι και πάλι εδώ και για πολλούς, το εύκολο 3-0,περνά σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του γκολ του!

Γουέστ Χαμ – Σίλκεμποργκ 1-0

Την ίδια ώρα, σημαντική νίκη πέτυχε και η Γουέστ Χαμ, η οποία διατήρησε το απόλυτο στο Europa Conference League και επικράτησε της Σίλκεμποργκ με 1-0, κάνοντας το 5Χ5 στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ήταν καλή από το ξεκίνημα, απείλησε με τον Κόβεντρι στο 20’ και δικαιώθηκε στο 24’ για την λογική της, με τον Λαντσίνι να εκτελεί εύστοχα  το πέναλτι που υπέπεσε ο Λάρσεν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κατώτεροι και δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί σε καμία περίπτωση, με τον Μπενράχμα να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 36’ και αντιστοίχως ο Φορνάλς, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, τα «σφυριά» δεν απειλήθηκαν ποτέ και διατήρησαν εύκολα το υπέρ τους 1-0, φτάνοντας στους 15 βαθμούς μετά από 450 αγωνιστικά λεπτά, ούσα η μοναδική ομάδα στον θεσμό που το καταφέρνει.

Δημήτρης Μανάκος