«Αίαντα», πρόσεξε μην… τριτώσει: Ο Τσιμίκας ψάχνει το ρεκόρ στις ασίστ κόντρα στον Άγιαξ!

Πέντε ομάδες στην καριέρα του Κώστα Τσιμίκα έχουν δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ από δική του ασίστ. Σε όλες τις υπόλοιπες, ο Έλληνας μπακ, το έχει κάνει μόλις μία φορά. Κόντρα στον Άγιαξ, ο παίκτης της Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία για ένα νέο ρεκόρ. Να κάνει τρεις τις ασίστ του και να μην υπάρχει άλλη ομάδα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, που να έχει «πληγωθεί» τόσο πολύ από τις μεταβιβάσεις του!



«Αίαντα», πρόσεξε μην… τριτώσει: Ο Τσιμίκας ψάχνει το ρεκόρ στις ασίστ κόντρα στον Άγιαξ!

Μπορεί η Λίβερπουλ να βρίσκεται μία «ανάσα» από την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League, όμως για τον Κώστα Τσιμίκα, κάθε συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει τη δική της σημασία.

Φέτος, μετρά 3 ματς, στα οποία ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα και 2 τελικές πάσες, με τη μία εξ’ αυτών, να έχει λάβει χώρα κόντρα στον Άγιαξ στο 2-1 του «Άνφιλντ». Απέναντι δηλαδή στην ομάδα που συναντά την Λίβερπουλ στην 5η αγωνιστική του θεσμού, με τους «κόκκινους» να θέλουν τη νίκη, για να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά τον Έλληνα μπακ; Αν ο Γιούργκεν Κλοπ του δώσει την ευκαιρία του και ο Κώστας Τσιμίκας καταγράψει τουλάχιστον μία ασίστ, τότε ο Άγιαξ θα είναι ο… αγαπημένος του αντίπαλος. Ο λόγος;

Διότι κόντρα σε κανέναν άλλον, δεν έχει καταφέρει ο «Τσίμι» να πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις τελικές πάσες που κατέληξαν σε γκολ. Απεναντίας, ο Άγιαξ συμπεριλαμβάνεται σε μία μικρή λίστα του Τσιμίκα, που περιλαμβάνει 5 ομάδες συνολικά, που έχουν «πληγωθεί» τόσο πολύ από τις σέντρες του.

Είναι η Νόριτς, η Μπενφίκα, η Μπόρνμουθ, η Τβέντε και ο Άγιαξ. Και η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, με τον Κώστα Τσιμίκα να θέλει να «τριτώσει» το ρεκόρ των ασίστ του απέναντι στον Άγιαξ, καθιστώντας τον την ομάδα, που αρέσκεται να… μοιράζει περισσότερο από όλες!

Δημήτρης Μανάκος