Η Άρσεναλ χρωστάει στον Έμερι τα νιάτα που τώρα… κρατούν το «τιμόνι»

Ο Ουνάι Έμερι επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ για να βρεθεί στον πάγκο της Άστον Βίλα, στη σεζόν που η Άρσεναλ είναι πρωτοπόρος και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» ήταν παιδιά που με κατάφεραν να κάνουν ντεμπούτο έχοντας προπονητή τον Ισπανό!  



Η Άρσεναλ χρωστάει στον Έμερι τα νιάτα που τώρα… κρατούν το «τιμόνι»

Ο Έμερι θ’ αρχίσει πάλι τα δικά του, απολαυστικά «good ebenin’» μπροστά στις κάμερες μετά τις αναμετρήσεις των «χωριατών» και καλείται να … ισιώσει την τροχιά της Βίλα, που με τον Τζέραρντ δεν ήξερε τι να κάνει για να ορθοποδήσει.

Μόλις έφυγε ο Stevie G η ομάδα πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο της παιχνίδι δίχως μόνιμο προπονητή και από την 1η του Νοέμβρη αναλαμβάνει επίσημα ο Έμερι. Ο Ισπανός αποχωρεί από την Βιγιαρεάλ και επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία… σέρνουν τον χορό οι «κανονιέρηδες». Και μάλιστα, οι… σχεδόν δικοί του «κανονιέρηδες».

Παίκτες όπως οι Μπουκάγιο Σάκα, Γκάμπριελ Μαρτινέλι και Εμίλ Σμιθ – Ρόου είχαν βρεθεί στο ανδρικό τμήμα και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην εποχή του Έμερι στην Άρσεναλ και τώρα πρωταγωνιστούν.

Μπορεί, βέβαια, ο Σμιθ – Ρόου να έχει μείνει εκτός γι’ αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού, όμως, πρόκειται για τρεις από τους πιο εντυπωσιακούς νεαρούς που απολαμβάνει στο ρόστερ του ο Αρτέτα και που τους έχει εξελίξει τρομερά ο νυν κόουτς της ομάδας.