Ο Καζεμίρο νίκησε στο 94’ τον Κέπα και… έσωσε τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο την… δικαίωσε. Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα φτάσει στη νίκη με το πέναλτι του Ζορζίνιο, αλλά κάποια στιγμή, ο Κέπα θα δεχόταν γκολ. Και συνέβη στο 94ο λεπτό, με το πρώτο γκολ του Καζεμίρο με τους «κόκκινους διαβόλους», να σηματοδοτεί την ισοπαλία στο ντέρμπι (1-1) και 5ο σερί ματς μεταξύ τους, δίχως νικητή!



Ο Καζεμίρο νίκησε στο 94’ τον Κέπα και… έσωσε τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Μιλάμε για ένα «ζευγάρι» που… λατρεύει να αναδεικνύεται ισόπαλο. Η Τσέλσι δεν είχε κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το 2017 και σε κάθε ματς της Premier League την τελευταία πενταετία, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν τέσσερις σερί ισοπαλίες με τους Λονδρέζους, με συνολικό σκορ... 2-2. Και η παράδοση συνεχίστηκε, με τον Καζεμίρο να ισοφαρίζει σε «νεκρό» χρόνο σε 1-1, απαντώντας στο γκολ του Ζορζίνιο!

Πώς όμως φτάσαμε και πάλι σε ένα ακόμη ματς δίχως νικητή μεταξύ τους; Η αλήθεια είναι πως η Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ παρουσιάστηκε και πάλι πολύ διαβασμένη και διόλου επηρεασμένη από την ιστορία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας διάθεση να παράξει ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 9ο λεπτό, με ένα διαγώνιο σουτ του Σο που κατέληξε άουτ, ενώ στο 13’, ο Άντονι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κέπα και αυτός έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 28ο λεπτό, ήρθε η ώρα του Μάρκους Ράσφορντ να απειλήσει, με τον Άγγλο να χάνει τετ-α-τετ από τον Κέπα, όντας μόνος του, ενώ πέντε λεπτά μετά, σούταρε, αλλά ο Ισπανός ήταν και πάλι εκεί για να του στερήσει το γκολ.

Μέχρι την συμπλήρωση μισής ώρας, η Τσέλσι έμοιαζε να απουσιάζει από το γήπεδο και ο Γκρέιαμ Πότερ το αντιλήφθηκε. Άλλαξε το σύστημα, έβγαλε τον Κουκουρέγια από το παιχνίδι στο 35΄ και αυτομάτως έγινε πιο απειλητική, πράγμα που μεταφράστηκε σε τελικές προσπάθειες.

Το πρώτο σουτ της ήρθε στο 39’, με τον Ομπαμεγιάνγκ να στέλνει την μπάλα λίγο έξω, ενώ στο 41ο λεπτό, ο Τσίλγουελ επί της ουσίας, τον έβγαλε… μόνο του, αλλά ο Γκαμπονέζος δεν κατέβασε την μπάλα για να βρεθεί μπροστά από τον Ντε Χέα.

Για 9ο σερί ματς λοιπόν, σε όλες τις διοργανώσεις, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, δίχως να έχουν σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα, σε πραγματικό χρόνο, εξαιρώντας τις καθυστερήσεις. Ποιος είναι ο τελευταίος που εξαιρείται από τον… κανόνα που έχουν δημιουργήσει; Ο Χουάν Μάτα, προ τριετίας, στο 1-1 της 36ης αγωνιστικής της Premier League! Η παράδοση συνεχίστηκε και έμελλε να μάθουμε αν θα υπήρχε νικητής στην επανάληψη.

Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν αλλά έμοιαζε αδύνατο, με τον Λισάντρο Μαρτίνες να κάνει εξαιρετικό ματς, ενώ ό,τι πιο σημαντικό έλαβε χώρα, ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Ραφαέλ Βαράν με τη συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Γάλλο να ξεσπά σε λυγμούς.

Από εκεί και πέρα, η Γιουνάιτεντ οπισθοχώρησε και με τις αλλαγές του Έρικ Τεν Χαγκ, η Τσέλσι απείλησε με στημένες φάσεις, δίχως όμως να αναγκάσει τον Ντε Χέα να προβεί σε απόκρουση.

Εν τέλει, ο ΜακΤόμινεϊ υπέπεσε σε πέναλτι στο 86’, ο Ζορζίνιο ευστόχησε με… αλματάκι, αλλά το γκολ του Καζεμίρο στις καθυστερήσεις με τη μπάλα να περνά τη γραμμή, έδωσε τον βαθμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δημήτρης Μανάκος