Χάρβεϊ Μπαρνς - Λιντς: Μία ιδιαίτερη... ιστορία μεταξύ τους, από την Championship μέχρι και την Premier League! (vids)

Μία ιδιαίτερη σχέση φαίνεται πως έχει αποκτήσει ο Χάρβεϊ Μπαρνς με τη Λιντς, με τον ποδοσφαιριστή της Λέστερ να σκοράρει και πάλι απέναντι στα «παγώνια», πράγμα που συμβαίνει σε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι. Για την ακρίβεια, μιλάμε για μία συνήθεια που ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!



Χάρβεϊ Μπαρνς - Λιντς: Μία ιδιαίτερη... ιστορία μεταξύ τους, από την Championship μέχρι και την Premier League! (vids)

Όταν η Λέστερ έχει πρόβλημα, όταν θα ξεκινά μία σεζόν άσχημα και θα καλείται να δώσει ένα κρίσιμο ματς απέναντι στη Λιντς, τότε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει εξ’ αρχής πως θα την βρει την άκρη. Είτε λόγω της έδρας, είτε επειδή η παράδοση την θέλει να έχει τον τρόπο της απέναντι στην ομάδα του Τζέσι Μαρτς, είτε επειδή στην βασική της ενδεκάδα θα βρίσκεται ο Χάρβεϊ Μπαρνς.

Ο μόνιμος σκόρερ των «αλεπούδων» την τελευταία διετία, που ακόμη και στο φετινό, κακό ξεκίνημα στην Premier League,  μετρά τρία γκολ σε 9 συμμετοχές, έχοντας συνεχίσει και το σερί που «τρέχει» από το 2018.

Ποιο είναι αυτό; Να σκοράρει απέναντι στη Λιντς, ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα βρίσκεται ή σε κάποια κατηγορία εδρεύει ο σύλλογός του. Το έκανε με τη Γουέστ Μπρομ πριν από μία τετραετία στην Championship, το συνεχίζει με τη Λέστερ στην Premier League.

Με το γκολ που διαμόρφωσε το 2-0, στο ματς που «έκλεισε» την 12η αγωνιστική, ο Μπαρνς σκόραρε σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στα «παγώνια», τα οποία αναμφίβολα αποτελούν τον αγαπημένο του αντίπαλο. Έχει τεθεί αντιμέτωπος συνολικά επτά φορές, έχει βρει δίχτυα σε έξι περιπτώσεις και μετρά μόλις δύο ήττες, με τη μία εξ΄αυτών να είναι και το μοναδικό ματς που η ομάδα του δεν βρήκε δίχτυα απέναντι στη Λιντς.

Η παράδοση λοιπόν συνεχίστηκε για 4η σερί χρονιά. Ο Μπαρνς σκόραρε κόντρα στη Λιντς, η Λέστερ κέρδισε τα «παγώνια» και η ιστορία συνεχίζεται, αναμένοντας τη ρεβάνς στο «Έλαντ Ρόουντ»!

Δημήτρης Μανάκος