Τσάκα… και με το δεξί: Πρώτο γκολ με το «κακό» του πόδι, μετά από 7 χρόνια! (vids)

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που θα σημείωνε πολλά γκολ στην εκάστοτε σεζόν. Σκοράρει, όταν το κάνει, συνήθως το γκολ είναι εντυπωσιακό, αλλά οι βασικές αρετές του Γκρανίτ Τσάκα δεν συνοψίζονται στην ικανότητά του να βρει δίχτυα. Ωστόσο, πλέον φαίνεται πως έχει εξελίξει και αυτό το κομμάτι στο παιχνίδι του, στην εντυπωσιακή σεζόν που διανύει με την Άρσεναλ, καταγράφοντας το πρώτο του γκολ με το δεξί, μετά από επτά χρόνια!  



Τσάκα… και με το δεξί: Πρώτο γκολ με το «κακό» του πόδι, μετά από 7 χρόνια! (vids)

Την καλύτερή του ποδοσφαιρική περίοδο διανύει αναμφίβολα στην Άρσεναλ ο Γκρανίτ Τσάκα, ο οποίος είτε φορά, είτε όχι το περιβραχιόνιο των «κανονιέρηδων», βρίσκεται στην κορυφαία του φάση στο «Έμιρεϊτς».

Είναι παραγωγικός, έχει προσαρμοστεί πλήρως στον ρόλο που του έχει δώσει ο Μικέλ Αρτέτα και έχει δικαιολογήσει στο έπακρο την δήλωση του Αρσέν Βενγκέρ, προ τετραετίας, όταν ο Αλσατός υποστήριζε πως ο Τσάκα μπορεί άνετα να καλύψει τον ρόλο του box to box μέσου.

Πλέον, αυτό ακριβώς κάνει ο Ελβετός στην Άρσεναλ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και απέναντι στην Αϊντχόφεν, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της ομάδας του στο Europa League. Ήταν ο πρώτος που πρέσαρε μετά τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, πραγματοποίησε συνολικά τρεις τελικές προσπάθειες και εν τέλει, ήταν αυτός που έκρινε το ματς, με το γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο να αποδεικνύεται το νικητήριο.

Είναι το τρίτο του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και ισάριθμες ασίστ, αλλά το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως αυτό σημειώθηκε με το δεξί. Όχι με το φοβερό αριστερό πόδι που διαθέτει, αλλά με το «κακό» του πόδι, το οποίο πάντως, έχει δείξει φέτος πως το χρησιμοποιεί εξίσου καλά, με ορισμένες μεταβιβάσεις του να είναι εξαιρετικές.

Μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Τομιγιάσου και οδήγησε την Άρσεναλ στην 13η της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε κάτι ανάλογο και πανηγύρισε, χάρη στο πόδι που δεν αρέσκεται να χρησιμοποιεί;

Την σεζόν 2014-15, όταν δηλαδή αγωνιζόταν στη Γερμανία, με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ. Το Φεβρουάριο του 2015, αγωνίστηκε ως βασικός κόντρα στη Σεβίλλη και παρότι η ομάδα του ηττήθηκε με 3-2, εκείνος είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, με σουτ εντός περιοχής με το δεξί!

Έκτοτε, ο Τσάκα δεν το επανέλαβε και το γκολ του απέναντι στους Ολλανδούς, είναι το πρώτο του με την Άρσεναλ με… ανάποδο πόδι. Από το ματς του 2015 μέχρι… σήμερα, έχουν μεσολαβήσει 20 γκολ. Κανένα από αυτά δεν ήταν με το δεξί!

Δημήτρης Μανάκος