Βρήκαν… οξυγόνο με «εύκολες» νίκες η Λέστερ και η Φούλαμ!

Πειστικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν και από σημαντικές νίκες πανηγύρισαν η Φούλαμ και η Λέστερ, στο φινάλε της 12ης αγωνιστικής της Premier League, με τους δύο γηπεδούχους να μην δέχονται γκολ και να επικρατούν με 2-0 και 3-0 των Κρίσταλ Πάλας και Λιντς αντίστοιχα.



Βρήκαν… οξυγόνο με «εύκολες» νίκες η Λέστερ και η Φούλαμ!

Μπορεί να μην το είχε αντιληφθεί εύκολα φέτος, αν αναλογιστεί κανείς πως άπαντες έχουμε στο μυαλό μας τη Φούλαμ, ως μία ομάδα που παράγει φάσεις και δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν είχε κερδίσει τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, με συνέπεια να αναζητά το τρίποντο, απέναντι στην Άστον Βίλα.

Ένα τρίποντο που εν τέλει ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, με το τελικό 3-0 να σηματοδοτεί και την πρώτη εντός έδρας νίκη της, μετά τα τέλη Αυγούστου.  Το σκορ άνοιξε με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Ριντ στο 36’, για να έρθει η αποβολή του Ντάγκλας Λουίς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να απλοποιήσει τα πράγματα.

Ο Μίτροβιτς σκόραρε και πάλι από το σημείο του πέναλτι, στο 68΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μινγκς με αυτογκόλ, σε συνέχεια των σοβαρών του λαθών σε δύο σερί ματς, μετά από αυτό που «δώρισε» το γκολ στον Μέισον Μάουντ.

Λίγο αργότερα, η Λέστερ υποδέχθηκε τη Λιντς στο «Κινγκ Πάουερ», ούσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και έφτασε σε ένα απλό τρίποντο, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό 2-0.

Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Κοχ, στο 16ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ενώ με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, έλαβε χώρα το καλύτερο φετινό γκολ της Λέστερ.

Η μπάλα πέρασε σχεδόν από όλους, η ανάπτυξη ήταν γρήγορη, ο Ντρίουσμπερι Χολ βρήκε τον Μπαρνς και αυτός σκόραρε και πάλι απέναντι στα «παγώνια», σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στα τρία τελευταία ματς στο εν λόγω γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, η Λιντς του Τζέσι Μαρτς προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά κατέγραψε μόλις μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, με συνέπεια να μείνει δίχως νίκη μετά τις 21 Αυγούστου και χωρίς γκολ υπέρ της, για δεύτερο σερί ενενηντάλεπτο.

Δημήτρης Μανάκος