Αυτή η Άρσεναλ είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για νίκες! (vid)

Με άνεση, πολλές ευκαιρίες, αλλά μονάχα ένα γκολ απέναντι στην Αϊντχόφεν (1-0), η Άρσεναλ θα βρίσκεται στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 4x4 που σημείωσε στο «Έμιρεϊτς». Η φόρα των «κανονιέρηδων» δεν έχει τέλος (13 νίκες σε 14 ματς), με την ομάδα του Αρτέτα να χαίρεται τα παιχνίδια της και να έχει μετατραπεί φέτος σε... serial winner.  



Αυτή η Άρσεναλ είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για νίκες! (vid)

Η Άρσεναλ ήξερε απόλυτα τι ήθελε από το παιχνίδι. Κι όχι αυτό που της αρκούσε. Και με βαθμό εξασφάλιζε την παρουσία της στα επόμενα βήματα του Γιουρόπα Λιγκ, όμως, η ομάδα του Αρτέτα ήθελε να συνεχίσει με το απόλυτο και να περάσει με ακόμα μια νίκη. Γ

Έγινε σαφές προς την Αϊντχόγεν ότι θα είχε πολύ δύσκολο βράδυ στο Λονδίνο. Ο Τζάκα από το χώρο του κέντρου με τη βοήθεια του Βιέιρα και οι Ζεσούς, Ενκέτια στην επίθεση έφτιαξαν πολλές επικίνδυνες φάσεις για τα αντίπαλα καρέ, κράτησαν τη μπάλα κοντά στο «κουτί», διατήρησαν την ανησυχία στα μετόπισθεν των Ολλανδών, αλλά στο πρώτο μέρος δεν βρέθηκε ο τρόπος με τον οποίο η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα. Πάντως, από πλευράς PSV δεν υπήρξε η παραμικρή... ενόχληση στα γκολπόστ του Τέρνερ που παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο και εμπειρίες στην αγγλική ομάδα.

Οι Ζεσούς και Ενκέτια ήθελαν πολύ το γκολ, ο Βραζιλιάνος στο 61' έκανε τρομερή ατομική ενέργεια αλλά αδύναμο αριστερό πλασέ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 70' από τον φετινό, υπέροχο Γκρανίτ Τζάκα που απολαμβάνει πλέον την παρουσία του στους «κανονιέρηδες» και είναι ηγέτης είτε έχει το περιβραχιόνιο, είτε όχι. Με δεξί μονοκόματο βολέ από γύρισμα του Τομιγιάσου από δεξιά, ο Ελβετός μέσος έκανε το 1-0 για την Άρσεναλ που προκρίθηκε πανηγυρικά κάνοντας το 4x4.

Η PSV είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Μπενίτες, διαφορετικά το σκορ θα είχε ξεφύγει, αφού οι «κανονιέρηδες» είχαν τέτοια φόρα που δεν θέλησαν απλά να υπερασπιστούν το προβάδισμα του ενός τέρματος. Μέχρι και στο 89' η διπλή κίτρινη κάρτα που πήραν οι Τίρνεϊ και Όντεγκααρντ για να κόψουν την αντεπίθεση των αντιπάλων, έδειξε πως η νοοτροπία των παικτών της Άρσεναλ φέτος είναι θαυμάσια.

 

Κώστας Ζάλιαρης