Τεράστια νίκη για την πρωτοπόρο Άρσεναλ, με δόση τύχης και εξαιρετικό Ράμσντεϊλ!

Την χειρότερή της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησε αδιαμφισβήτητα η Άρσεναλ, η οποία κατάφερε όμως να φτάσει σε ακόμη μία επικράτηση στην φετινή σεζόν, με το 1-0 έναντι της Λιντς. Σκόρερ ο Μπουκάγιο Σάκα, τρομερός ο Άαρον Ράμσντεϊλ, που κράτησε το «μηδέν», όταν χρειάστηκε και είδε την εστία του να μην παραβιάζεται ούτε από το σημείο του πέναλτι! Απίθανο φινάλε στο ματς, με τον Γκάμπριελ να αποβάλλεται, να υποδεικνύεται δεύτερο πέναλτι και τον VAR να αλλάζει τις αποφάσεις του διαιτητή!  



Τεράστια νίκη για την πρωτοπόρο Άρσεναλ, με δόση τύχης και εξαιρετικό Ράμσντεϊλ!

Πολλές φορές, για να κάνεις πρωταθλητισμό, χρειάζονται μόνο οι νίκες, δίχως απαραίτητα οι εμφανίσεις να είναι ικανοποιητικές. Και αυτό ακριβώς έκανε στο «Έλαντ Ρόουντ» η Άρσεναλ, η οποία αδιαμφισβήτητα έκανε το χειρότερό της φετινό παιχνίδι, αλλά στο τέλος της ημέρας, πήρε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο με 1-0.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να κερδίσουν με μεγάλη δόση τύχης οι «κανονιέρηδες»; Μετά τη μεγάλη διακοπή, το ματς άργησε πολύ να αποκτήσει ρυθμό, με συνέπεια μέχρι το 25’, η Λιντς να είναι καλύτερη, αλλά να μην έχει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Ωστόσο, το σκορ άνοιξαν οι πρωτοπόροι της Premier League στο 35ο λεπτό, με τον Ροντρίγκο να κάνει μία ακατανόητη αλλαγή παιχνιδιού, τον Σάκα να επωφελείται και ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Έντεγκααρντ, να ανοίγει το σκορ με υπέροχο πλασέ με το δεξί στην κλειστή γωνία του Μελιέ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Άρσεναλ να προηγείται, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε μέχρι και το 80ο λεπτό. Ο Μπάμφορντ αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Τζέσι Μαρτς και αυτό ήταν αρκετό, για να μπερδέψει ολόκληρη την Άρσεναλ.

Η Λιντς είχε ένα… καταιγιστικό μισάωρο. Απείλησε με τον Μπάμφορντ στο 46’, το σκηνικό επαναλήφθηκε εννέα λεπτά αργότερα και στο 62’, ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί η αφέλεια των Λονδρέζων, με τον Σαλιμπά να κάνει πέναλτι με το χέρι και τον VAR να το καταλογίζει.

Και πάλι όμως, η Άρσεναλ «σώθηκε», καθώς ο Μπάμφορντ είδε τον Ράμσντεϊλ να μαντεύει την σωστή γωνία και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ακολούθησε ακόμη μία καλή στιγμή του Μπάμφορντ, με τον Ράμσντεϊλ να τον κερδίζει σε τετ-α-τετ, ενώ στο 77’, το σουτ του Άαρονσον, δεν βρήκε εστία.

Η Άρσεναλ άντεξε και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Σάμερφιλντ να αστοχεί επίσης στο 89’ από τη… μικρή περιοχή. Μετρά πλέον 9 νίκες σε 10 ματς, έφτασε τους 27 βαθμούς και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή, αναμένοντας το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ.

Τέλος, όσον αφορά την αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με τη Γουέστ Χαμ, πιο «ζημιωμένη» από το τελικό 1-1, είναι σίγουρα η γηπεδούχος. Προηγήθηκε με τον Περό στο 20’, αλλά ο Ντέκλαν Ράις δικαίωσε την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, που μέχρι το 80’, είχε πραγματοποιήσει 22 προσπάθειες για γκολ και 12 τελικές.

Ο Άγγλος ισοφάρισε στο 64’, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και κάπως έτσι, τα «σφυριά» συνεχίζουν δίχως ήττα για 5η σερί αγωνιστική! Τι συνέβη όμως για να μείνει το 1-0; Ο Γκάμπριελ δέχθηκε επιθετικό φάουλ από τον Μπάμφορντ, ο δεύτερος τον έσπρωξε, ο Βραζιλιάνος τον κλώτσησε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και… κόκκινη κάρτα.

Εν τέλει, ο VAR πήρε πίσω τις αποφάσεις και το 1-0 έκανε τον Αρτέτα να «ξεσπάσει» σε πανηγυρισμούς.

Δημήτρης Μανάκος