Νικήθηκε στο 93’ ο Ουζόχο από τον ΜακΤόμινεϊ και απέφυγε το «κάζο» η Γιουνάιτεντ – Απόλυτη η Γουέστ Χαμ! (vids)

Μπορεί η Ομόνοια να άντεξε για 93 λεπτά και να βρέθηκε μία «ανάσα» από μία ιστορική ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ», όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε έστω και στο φινάλε να πάρει το τρίποντο, με το γκολ του ΜακΤόμινεϊ στην τελευταία φάση, που διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Μέχρι τότε, καμία από τις 24 τελικές των γηπεδούχων δεν πήγε στα δίχτυα, με τον γκολκίπερ των Κύπριων, Φρανσίς Ουζόχο, να κάνει το ματς της ζωής του με 12 αποκρούσεις! Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ έκανε το απόλυτο στον 2ο όμιλο του Europa Conference League, επικράτησε με 2-1 της Άντερλεχτ εύκολα και «κλείδωσε» πρόκριση και πρωτιά, με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις.  



Νικήθηκε στο 93’ ο Ουζόχο από τον ΜακΤόμινεϊ και απέφυγε το «κάζο» η Γιουνάιτεντ – Απόλυτη η Γουέστ Χαμ! (vids)

Ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι τεράστια, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ζορίστηκε» ιδιαίτερα στο «Ολντ Τράφορντ» και χρειάστηκε το γκολ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο φινάλε, για να στερήσει από τους Κύπριους ένα τεράστιο αποτέλεσμα στην 4η αγωνιστική του Europa League.

Φυσικά, για να καταφέρει μία κυπριακή ομάδα να φύγει αλώβητη από το «Νησί», χρειάστηκε μία σωρεία συγκυριών και ένα πλήθος χαμένων ευκαιριών από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι κυριάρχησαν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και «λυτρώθηκαν» στο 93’.

Ωστόσο, καμία από τις 34 ευκαιρίες που δημιούργησαν και κανένα από τα 12 σουτ που επιχείρησαν στον στόχο, δεν κατέληξε στα δίχτυα μέχρι τότε, με τον Φρανσίς Ουζόχο της Ομόνοιας να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης, πραγματοποιώντας ισάριθμες επεμβάσεις.

 

Αναλυτικότερα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 2’, όταν ο Μάρκους Ράσφορντ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Νιγηριανό από πλεονεκτική θέση, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται στο 22ο λεπτό από τον ίδιο παίκτη, δύο λεπτά πριν ο Μπρούνο Φερνάντες δει την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω, μετά το σουτ που επιχείρησε από τη γωνία της περιοχής.

Ακολούθησαν δύο ακόμη χαμένες ευκαιρίες του Ράσφορντ σε διάστημα τριών λεπτών,  ενώ στο 32’, ήρθε η ώρα να απειλήσει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το σουτ του επίσης να μην βρίσκει τον στόχο και τον Κασεμίρο στην συνέχεια να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

 

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, ο Φρεντ επιχείρησε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό», αλλά δεν τα κατάφερε στο 39ο λεπτό και το 0-0 του πρώτου μέρους, σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά τα τέλη Αυγούστου, που αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδηγείται στην ανάπαυλα στη «λευκή» ισοπαλία.

Με την έναρξη της επανάληψης, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, καθώς η Ομόνοια συνέχισε να μην κρατά την μπάλα και οι γηπεδούχοι να φτάνουν μέχρι και στο 72% σε ποσοστά κατοχής, αλλά το αποτέλεσμα έμενε αναλλοίωτο.

Ο Σάντσο, που πέρασε στο ματς με τη συμπλήρωση μίας ώρας, αστόχησε στο 64’, ενώ τρία λεπτά αργότερα, υπήρχαν διαμαρτυρίες για χέρι από πλευράς γηπεδούχων, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης, Ζερόμ Μπρίσαρντ αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Με το πέρασμα του χρόνου, η Ομόνοια πατούσε καλύτερα και ξεκίνησε να αλλάζει καλύτερα την μπάλα αλλά «λαβώθηκε» στο τέλος, καθώς ο ΜακΤόμινεϊ σκόραρε στην τελευταία φάση και έδωσε το τρίποντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Γουέστ Χαμ – Άντερλεχτ 2-1

Την ίδια ώρα, στην 3η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Γουέστ Χαμ επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό 2-1 της Άντερλεχτ και έκανε το 4Χ4 στον 2ο όμιλο του Europa Conference League, εξασφαλίζοντας την πρόκριση και την «πρωτιά» του ομίλου.

Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό, με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπενράχμα, για να έρθει ο Μπόουεν, στο αγαπημένο του γήπεδο, και να κάνει δύο τα γκολ των «σφυριών» με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

 

Η Άντερλεχτ έμοιαζε μία ταχύτητα κάτω και δεν μπόρεσε ποτέ να φανεί απειλητική, πραγματοποιώντας μόλις τρεις εντός εστίας τελικές προσπάθειες, καθώς μείωσε με πέναλτι του Εσπόζιτο, και μένοντας μετά από 360 αγωνιστικά λεπτά, με μόλις δύο γκολ στον θεσμό και τρία κατά της, όλα από τη Γουέστ Χαμ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες πιστοποίησε και πάλι την αγωνιστική της βελτίωση, έχει δεχθεί γκολ στα δύο από από τα τέσσερα τελευταία ματς και με την 4η συνεχόμενη επικράτησή της σε όλες τις διοργανώσεις, «θυμίζει» κάτι από την ομάδα, που έφτασε πέρυσι μέχρι και τον ημιτελικό του Europa League!

Δημήτρης Μανάκος