Ένα γκολ ήταν αρκετό για το 3x3 της Άρσεναλ (vid)

Η Άρσεναλ του Αρτέτα μαθαίνει να κλειδώνει παιχνίδια ακόμα και με ένα γκολ, δίχως ν' ανησυχεί ιδιαίτερα όταν σκοπεύει να ηρεμήσει τελείως ένα παιχνίδι. Κάπως έτσι συνέβη και στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ, την οποία οι Λονδρέζοι νίκησαν με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Μπουκάγιο Σάκα για να συνεχίσουν με το απόλυτο στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. 



Ένα γκολ ήταν αρκετό για το 3x3 της Άρσεναλ (vid)

Με εφτά αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ, η Άρσεναλ ήθελε να φύγει από αυτό το ματς όσο γινόταν πιο άνετη και αν ήταν εφικτό, δίχως ν' αποκομίσει απροσδόκητους και ανεπιθύμητους τραυματισμούς. 

Άνεση μπορεί να μην είχε σε απόλυτο βαθμό, όμως, κατάφερε να συνδυάσει τον έλεγχο που είχε στη βραδιά, με την εξασφάλιση όλων των βαθμών από το ματς. 

Στο 25ο λεπτό ο Σάκα κατάφερε με το στήθος έπειτα και από κόντρα της μπάλας σε αντίπαλο να σκοράρει για το 1-0, ενώ, πέντε λεπτά αργότερα, ο Πελεγκρίνο θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, όμως έσπρωξε τη μπάλα πολύ πλάγια όταν επιχείρησε να περάσει τον Τέρνερ και να πλασάρει σε κενή εστία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν αρκετά πιο ήρεμα. Δεν έβγαιναν συνεργασίες για τους Λονδρέζους, αλλά αυτό δεν προκαλούσε και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι Νορβηγοί το διασκέδαζαν στην εξέδρα, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων προσπαθούσαν μήπως και κατάφερναν να κοντράρουν τους «κανονιέρηδες», αλλά το 1-0 με το γκολ του Σάκα παρέμεινε μέχρι το τέλος για την τρίτη διαδοχική νίκη της ομάδας του Αρτέτα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.