Αυτές οι νίκες της Τσέλσι είναι η καλύτερη αντίδραση (vids)

Η Τσέλσι έκανε το νταμπλ απέναντι στη Μίλαν στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, φεύγοντας και από το «Σαν Σίρο» με θετικό αποτέλεσμα, αφού επικράτησε 2-0. Η καλύτερη απάντηση αυτές οι δύο νίκες (3-0 το πρώτο ματς) απέναντι στους Πρωταθλητές Ιταλίας μετά το κακό ξεκίνημα στο γκρουπ. Τέσσερα σερί «τρίποντα» για τον Πότερ.  



Αυτές οι νίκες της Τσέλσι είναι η καλύτερη αντίδραση (vids)

Οι «μπλε» του Λονδίνου με τον αέρα από την ευρεία επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Μιλανέζους κατάφεραν από νωρίς να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και ν' αποκτήσουν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Τομόρι γκρέμισε τον Μάουντ στην περιοχή, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ κι έτσι ο ρέφερι απέβαλε τον πρώην στόπερ της Τσέλσι. Ο Ζορζίνιο ευστόχησε και αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα για να γράψει το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι έπρεπε να προσέξουν πολύ τον Ζιρού, που αστόχησε σε κεφαλιά αμαρκάριστος λίγο μετά το γκολ, ενώ και ο Λεάο μπορούσε να γίνει τρομερά επικίνδυνος από αριστερά. Ελέγχοντας την κατάσταση και φέρνοντας όλο το ματς στα μέτρα της, η Τσέλσι έφτασε και στο δεύτερο γκολ στο 34'. Ο Μάουντ πέταξε ωραία τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Στέρλινγκ, όμως, πρώτος έφτασε ο Ομπαμεγιάνγκ που «όπλισε» και «εκτέλεσε» για το 2-0.

Όλα είχαν απλοποιηθεί με αυτό το σκορ και οι «μπλε» στο δεύτερο μέρος έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας που είναι φορτωμένη με αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δίχως την παραμικρή ανησυχία πέρα από μια στιγμή με ένα σουτ του Ντεστ που έφυγε πολύ άουτ, η ομάδα του Πότερ κυκλοφόρησε άνετα τη μπάλα. Έφτιαξε κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως όλα κύλησαν ήρεμα στο «Σαν Σίρο».

Θα μπορούσαν να είναι και όλα ιδανικά, αλλά προκαλεί ανησυχία η αναγκαστική αλλαγή του Τζέιμς στο 60' για μυϊκό πρόβλημα, με το Μουντιάλ να βρίσκεται 40 μέρες μακριά... Πάντως, η βραδιά σίγουρα, ήταν περισσότερο άνετη από αυτό που θα περίμενε κανείς στο λονδρέζικο κλαμπ.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης