Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα: Μία ισοπαλία με 10 γκολ και χατ-τρικ του Έιμπραχαμ που δύσκολα θα ξεχάσουμε! (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα αναμετρώνται στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Premier League. Μία αγωνιστική που έως τώρα δεν έχει καμία ισοπαλία και αποτελεί την αφορμή για να θυμηθούμε τι συνέβη στην τελευταία ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων, πριν από τέσσερα χρόνια. Ένα πραγματικά… τρελό ματς!



Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα: Μία ισοπαλία με 10 γκολ και χατ-τρικ του Έιμπραχαμ που δύσκολα θα ξεχάσουμε! (video)

Εννέα παιχνίδια έχουν λάβει χώρα ως τώρα για την 10η αγωνιστική της Premier League και το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει σημειωθεί καμία ισοπαλία! Ένα ματς απομένει για την ολοκλήρωση της 10ης στροφής και αυτό είναι μεταξύ Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει ισοπαλία όμως, σε αυτήν την αγωνιστική, ας θυμηθούμε τι συνέβη την τελευταία φορά που πήραν από ένα βαθμό οι δύο σημερινοί αντίπαλοι. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 2018 για το πρωτάθλημα της Championship στο «Βίλα Παρκ» και το αποτέλεσμα ήταν άκρως θεαματικό. Άστον Βίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ… 5-5!

Οι «χωριάτες» είχαν, τότε, στην κορυφή της επίθεσής τους, τον Τάμι Έιμπραχαμ, ενώ στην αντίπερα «όχθη», για τους «κόκκινους» αγωνίστηκαν οι γνώριμοι, από το πέρασμά τους στον Ολυμπιακό, Ζοάο Καρβάλιο, Ζιλ Ντίας και Καρίμ Ανσαριφάρντ. Παράλληλα, στον πάγκο της γηπεδούχου βρισκόταν ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ.

Το ματς ήταν «εκρηκτικό» από την έναρξή του. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με δύο γκολ (3’ Γκράμπαν, 6΄Καρβάλιο), αλλά η απάντηση ήταν άμεση. Ο Έιμπραχαμ πέτυχε δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (11’, 14’) και έφερε το ματς στα ίσα. Η Νότιγχαμ πήρε το προβάδισμα στο 22’ με τον Μάτι Κας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λόλεϊ (τρίτη του στο παιχνίδι), για να έρθει να «γράψει» το 3-3 και πάλι ο Έιμπραχαμ στο 36’, σκοράροντας από την άσπρη βούλα και πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Στο 51’ ο Λόλεϊ έδειξε ότι, εκτός από το να πασάρει, γνωρίζει καλά και να σκοράρει, κάνοντας το 4-3, αλλά εν συνεχεία ο Φιγκεϊρέδο άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο στο 68’, γεγονός που άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες.

Η Βίλα ανέβηκε αρκετά και πίεσε, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς μέσα σε ένα τετράλεπτο. Έιμπραχαμ (71’) και Ελ Γκαζί (75’) βρήκαν δίχτυα και έκαναν το 5-4, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της Νότιγχαμ. Οι παίκτες των «κόκκινων», όμως, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψαν στο παιχνίδι, με τον Γκράμπαν να πετυχαίνει γκολ στο 82’, από την τέταρτη ασίστ του Λόλεϊ, σημειώνοντας το τελικό 5-5!

Πώς να ξεχαστεί αυτό το παιχνίδι; Για να δούμε εάν οι δύο ομάδες μπορούν στην μεταξύ τους αναμέτρηση το βράδυ της Δευτέρας (10/10, 22:00) να προσφέρουν ανάλογο θέαμα με εκείνη την εντυπωσιακή ισοπαλία!

Τάσος Φαραός