Υπέταξε και τη Λίβερπουλ η Άρσεναλ και οι «κανονιές» για… πρωτάθλημα ηχούν στην Premier League! (vids)

Μπορεί να μην πάρει τον τίτλο, αλλά ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε αυτή την Άρσεναλ να το σκέφτεται; Οι «κανονιέρηδες» υπέταξαν και την Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς» με… τριάρα και το τελικό 3-2 τους αφήνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά από την 10η αγωνιστική της Premier League. Εκπληκτικοί Σάκα και Μαρτινέλι, στη νίκη που αφήνει την Λίβερπουλ στο -14 από τους Λονδρέζους!



Υπέταξε και τη Λίβερπουλ η Άρσεναλ και οι «κανονιές» για… πρωτάθλημα ηχούν στην Premier League! (vids)

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μία τέτοιου είδους αναμέτρηση. Από το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Premier League, όπου η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Λίβερπουλ. Δύο ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο, δύο ομάδες που αρέσκονται να φτιάχνουν φάσεις και που δεδομένα, δεν θα φοβόταν η μία την άλλη, σε ένα ακόμη ραντεβού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, που έχει σημειώσει τα πιο πολλά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο ματς στην ιστορία του θεσμού.

Και στο «Έμιρεϊτς», το απόγευμα της Κυριακής είχαμε ακόμη μία τέτοια συνάντηση, με το τελικό 3-2 να φέρνει την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας και πάλι τη Μάντσεστερ Σίτι!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε στα 54 δευτερόλεπτα, από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του γηπέδου, τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, σηματοδοτώντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της αναμέτρησης!

Η Άρσεναλ πίεσε, πάτησε εξαιρετικά στο χορτάρι και η κάθετη πάσα του Έντεγκααρντ για τον Βραζιλιάνο της έδωσε το προβάδισμα, αλλά από εκεί και πέρα, δεν επέλεξε να «χτίσει» πάνω σε αυτό, αλλά να το διαχειριστεί.

Προδόθηκε όμως από την λογική της, καθώς η Λίβερπουλ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα μέχρι και το 25’ και ισοφάρισε στο 34΄, ύστερα από κακό υπολογισμό του Γκάμπριελ και πρώτο τέρμα του Ντάργουϊν Νούνιες από την πρεμιέρα.

Όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά μία αντεπίθεση της Άρσεναλ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετή για να της δώσει εκ νέου προβάδισμα.

Ο Σάκα πήρε την ασίστ από τον Μαρτινέλι, έκανε το 2-1 και η παράδοση έλεγε πως οι «κανονιέρηδες» μετρούν 12 σερί νίκες, όταν οδηγούνται προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Και η ιστορία συνεχίστηκε, με την Λίβερπουλ όμως να βάζει ακόμη περισσότερο «θρίλερ» στο ματς, μετά την δεύτερη ισοφάρισή της, στο 53’, έπειτα από τρομερή κάθετη πάσα του Ζότα και γκολ του Φιρμίνο.

Πολλοί θεώρησαν πως η νεανική ομάδα της Άρσεναλ θα έχανε την αυτοσυγκέντρωσή της μετά από μία ακόμη ψυχρολουσία, αλλά στην πραγματικότητα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο «Έμιρεϊτς», απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον Έντεγκααρντ, τον Ζεσούς και τον Τσάκα και η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε ένα τρίτο γκολ, με πέναλτι, ύστερα από φάση διαρκείας.

Το κέρδισε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουκάγιο Σάκα στο 76’, με την Άρσεναλ να παίρνει το ζητούμενο για μία τρίτη φορά και εν τέλει αυτή να είναι η φαρμακερή. Το 3-2 έμεινε μέχρι τίτλους, τα «κανόνια» ήχησαν και πάλι και η Άρσεναλ συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας την Λίβερπουλ στο -14 από αυτήν!

Δημήτρης Μανάκος