Ζορίστηκε πολύ, αλλά είχε τον... Κέιν η Τότεναμ και πέρασε από το «Άμεξ»!

Μία πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία της πανηγύρισε η Τότεναμ στην έδρα της Μπράιτον, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να επικρατήσουν με 1-0, με τον… συνήθη – ύποπτο, Χάρι Κέιν, να σημειώνει το 8ο γκολ του στην φετινή Premier League. Πολλές λανθασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους, «παρθενική» ήττα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στο «Νησί»!



Ζορίστηκε πολύ, αλλά είχε τον... Κέιν η Τότεναμ και πέρασε από το «Άμεξ»!

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, το τελευταίο του Σαββάτου (08/10) για την 10η αγωνιστική της Premier League, η Τότεναμ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μπράιτον, με 1-0, παρότι δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της.

Όπως όμως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους βράδια για τον Αντόνιο Κόντε, οι Λονδρέζοι «λυτρώθηκαν» από τον Χάρι Κέιν. Αυτός «πλήγωσε» τη Μπράιτον, όπως και πέρυσι, εξαιτίας του έχασε ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, για παρθενική φορά στην Αγγλία.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Άγγλος επιθετικός, στο 22ο λεπτό, οι «γλάροι» κυριαρχούσαν στο «Άμεξ», κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα και έχοντας μία καλή στιγμή, με ωραίο σουτ του Γουέλμπεκ στο 17’, εκτός εστίας.

Ακολούθησε η κεφαλιά του Χάρι Κέιν, έπειτα από σέντρα – σουτ του Σον, με την Τότεναμ να προηγείται και από εκεί και πέρα, η φιλοξενούμενη είχε την δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι της. Να δώσει τη μπάλα στη Μπράιτον, να αμυνθεί και παρότι απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, κράτησε το «μηδέν».

Ο Καϊσέδο νικήθηκε από τον Γιορίς στο 28’, η κεφαλιά του Ντανκ πέρασε λίγο έξω στο 36’, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και μία καλή προσπάθεια του Μαρτς στο 39’.

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, με την Τότεναμ να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα και να το καταφέρνει στο 73΄, με το εκπληκτικό πλασέ του Σον εκτός περιοχής με το αριστερό, να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Η Μπράιτον συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της, επιχειρώντας να αναπτυχθεί από πίσω, ριψοκίνδυνα πολλές φορές, δεν το πλήρωσε, αλλά δεν πέτυχε και τον στόχο της, με τον Μίτομα που πέρασε στο ματς, να είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει. Ηττήθηκε με 1-0, στην πρώτη φετινή απώλεια βαθμών (με ήττα) στο «Άμεξ» και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, έχασε για πρώτη φορά στο «Νησί», μετά το ντεμπούτο του και το 3-3 με τη Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος