Άνετη τριάρα η Τσέλσι, μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Μπόρνμουθ (vids)

Με γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους και την έναρξη τα τελευταία λεπτά δευτέρου, η Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ πήρε τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις με το 3-0 επί της Γουλβς δίχως να κοπιάσει ιδιαίτερα. Όλο το «Στάμφορντ Μπριτζ» όρθιο αποθέωσε τον Ντιέγκο Κόστα που επέστρεψε ως αντίπαλος. Με ανατροπή σε τέσσερα λεπτά η Μπόρνμουθ 2-1 την Λέστερ!  



Άνετη τριάρα η Τσέλσι, μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Μπόρνμουθ (vids)

Ο Γκρέιαμ Πότερ ξεκούρασε παίκτες, ξεκίνησε τους Αθπιλικουέτα, Τσαλόμπα, Κουλιμπαλί, Λόφτους – Τσικ, Γκάλαχερ και Πούλισικ και το παιχνίδι με την Γουλβς είχε ικανοποιητικό ρυθμό και ευκαιρίες για γκολ. Η αλήθεια είναι πως οι «μπλε» ήταν εκείνοι με την πρωτοβουλία και με την πίεση στα καρέ του Σα, ωστόσο, όταν οι «λύκοι» έβγαιναν στην επίθεση, το έκαναν με ορθολογικό τρόπο κι όχι με... βάρκα την ελπίδα για να φτιάξουν κάτι καλό.

Ο Γκάλαχερ ήταν αρκετά δραστήριος για την Τσέλσι, το ίδιο και ο Αθπιλικουέτα από δεξιά, ενώ, οι Μάουντ και Χάβερτς είχαν καλές στιγμές για να παραβιάσουν την εστία του Ζοσέ Σα που ανταποκρινόταν θετικότατα στους κινδύνους που πλησίαζαν στα γκολπόστ του. Την ίδια ώρα ο Πούλισικ είχε... σκυλιάσει για να σκοράρει και στο 32ο λεπτό ένα εκπληκτικό δεξί σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Πορτογάλο πορτιέρε της Γουλβς.

Η Τσέλσι περιόρισε πολύ το χώρο δράσης της στο μεσαίο και το επιθετικό τρίτο ώστε να μην ξεφύγει από εκείνη ο αντίπαλος, όμως, στο 41' ο Νούνες βρήκε τρόπο ν' απειλήσει τα καρέ του Κέπα με κεφαλιά από γέμισμα του Τραορέ. Προτού τελειώσει το ημίχρονο η ομάδα του Πότερ κατάφερε να βρει λύση και να πάρει το προβάδισμα. Από σέντρα του Μάουντ από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Χάβερτς πήρε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και νίκησε τον Σα για το 1-0!

Ο Πούλισικ το ήθελε πολύ το γκολ και το πέτυχε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με την δεύτερη ασίστ του Μάουντ στο ματς. Ο Άγγλος στο 53' έκανε την κάθετη προς τον Captain America παίζοντας το 1-2 και το ωραίο πλασέ με το τσιμπηματάκι έγραψε το 2-0 για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των γηπεδούχων και να οδηγήσει τον Πότερ στην τρίτη νίκη του στον πάγκο του κλαμπ. Στο 56' ο Ντιέγκο Κόστα έγινε αλλαγή στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος και αποθεώθηκε απ' ολόκληρο το γήπεδο σε μια από τις ωραίες στιγμές της αγωνιστικής. Το δεύτερο γκολ είχε φέρει πλέον όλο το ματς υπό τον έλεγχο της Τσέλσι που διαχειριζόταν το παιχνίδι και τα λεπτά που απέμεναν από το 65' – 70' και μετά.

Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Μπρόγια με την Τσέλσι να κινείται στο... ρελαντί και να φτάνει πανεύκολα στο τέρμα με υπέροχο δεξί σουτ του Αλβανού. 

 

 

 

 

 

Μπόρνμουθ – Λέστερ 2-1

Η Λέστερ μετά την άνετη τεσσάρα επί της Νότιγχαμ Φόρεστ ήθελε να επενδύσει σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για ν' αλλάξει ρότα στην φετινή σεζόν, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση στο ματς με την Μπόρνμουθ. Οι «cherries» μετά την 9άρα από τη Λίβερπουλ και την απόλυση του Σκοτ Πάρκερ δεν είχαν ηττηθεί επί ηγεσίας Γκάρι Ο'Νιλ, προσπάθησαν να το αποφύγουν και στο παιχνίδι με τις »αλεπούδες», και όχι απλά το πέτυχαν, αλλά πήραν όλους τους βαθμούς με come-back! Στο 8ο λεπτό ο Μπαρνς έκανε σουτ που κόντραρε σε δυο αμυντικούς και ο Πάτσον Ντάκα το εκμεταλλεύτηκε για βάλει μπροστά στο σκορ το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς.

Η Μπόρνμουθ επιχείρησε να ισορροπήσει την κατάσταση και μάλιστα κατάφερε και να βρεθεί πλέον σε θέση οδηγού αναφορικά με την ομάδα που επιχειρούσε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Και επειδή συνήθως αυτό επιβραβεύεται, έγινε το 1-1 στο 67ο λεπτό. Ο Φάες τα έκανε μαντάρα στην άμυνα, ο Σολάνκε το εκμεταλλεύτηκε και παρά την κόντρα στο σουτ που έκανε, ο Μπίλινγκ νίκσε τον Γουόρντ παρά την επαφή που έκανε με τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και η μεγάλη ανατροπή, με την άμυνα των «αλεπούδων» να μην μπορεί ν' ανταποκριθεί στην ταχύτητα των αντιπάλων. Ο Σολάνκε με κεφαλιά ετοίμασε το γκολ και ο Ράιαν Κρίστι έκανε το τελικό 2-1!