Το έκανε ξανά ο Χάαλαντ για την πρωτοπόρο Σίτι – Πάτησε στην πεντάδα με... νέα «πεντάρα» η Νιούκαστλ!

Φαινόταν πως η Σαουθάμπτον θα ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα σιγήσει για πρώτη φορά, όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-0, ο Νορβηγός διαμόρφωσε το τελικό σκορ με το 20ο του γκολ με τα γαλάζια και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ έκανε εμφατικά το… χρέος της απέναντι στη Μπρέντφορντ και έπιασε την πρώτη πεντάδα με το τελικό 5-1 και πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκιμαράες!



Το έκανε ξανά ο Χάαλαντ για την πρωτοπόρο Σίτι – Πάτησε στην πεντάδα με... νέα «πεντάρα» η Νιούκαστλ!

Το έκανε ξανά ο Χάαλαντ για την πρωτοπόρο Σίτι – Πάτησε στην πεντάδα η Νιούκαστλ!

Φαινόταν πως η Σαουθάμπτον θα ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα σιγήσει για πρώτη φορά, όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-0, ο Νορβηγός διαμόρφωσε το τελικό σκορ με το 20ο του γκολ με τα γαλάζια και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ έκανε το… χρέος της απέναντι στη Μπρέντφορντ και έπιασε την πρώτη πεντάδα με το τελικό 4-1 και πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκιμαράες!

Τι και αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο βασικός λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη και μέχρι το 71’ έμοιαζε να έχει σιγήσει; Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής απέναντι στη Σαουθάμπτον, απέδειξε πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τα καταφέρνει και χωρίς αυτόν, τουλάχιστον μέχρι να συνεχίσει το… σερί του και να φτάσει τα 20 γκολ στις 8 Οκτωβρίου, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 4-0 της ομάδας του Χάζενχουτλ και να ανεβαίνουν εκ νέου, με ματς περισσότερο, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, στο 20ο λεπτό, ο Ζοάο Κανσέλο, που πάτησε περιοχή, όντας αριστερό μπακ, έφερε την μπάλα στο αριστερό και ολοκλήρωσε την φάση στην απέναντι γωνία, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στην σεζόν και πανηγυρίζοντας μπροστά στους φίλους της Σαουθάμπτον.

Δώδεκα λεπτά μετά, στο 32’, ο Φιλ Φόντεν πρόσθεσε και άλλο γκολ στο ρεπερτόριό του, έχοντας άμεση συμμετοχή και στο 1-0 της ομάδας του. Πήρε τη μπάλα από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που κατέγραψε την 5η του ασίστ εντός έδρας στα τρία τελευταία ματς κα «έσκαψε» τον Μπαζούνου, για να δώσει στη Σίτι ένα ασφαλές προβάδισμα να διαχειριστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε δύο ακόμη γκολ, με τον Μαχρέζ να «γράφει» το 3-0 στο 49’ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην κάθεται ούτε τώρα… ήσυχος. Διαμόρφωσε με ένα από τα «κλασσικά» γκολ του, με μία επαφή με το αριστερό, το 4-0 στο 65’, ύστερα από ασίστ του Κανσέλο και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο.

Την ίδια ώρα, εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Νιούκαστλ, η οποία υποδέχθηκε τη Μπρέντφορντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και ζητούσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Premier League, μετά το 4-1 της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα της Φούλαμ.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία. Το σκορ άνοιξε ο Μπρούνο Γκιμαράες, ύστερα από ασίστ του Τρίπιερ στο 21’, σε μία εξαιρετικά δουλεμένη φάση, όπου το κόρνερ παίχτηκε με πάσα και ο Άγγλος μπακ ήξερε ακριβώς πού θα βρίσκεται ο συμπαίκτης του.

Νωρίτερα, η Νιούκαστλ είχε δει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Εμπουεμό αλλά το γκολ να ακυρώνεται από τον VAR και αφού απέκτησε ψυχολογία με το 1-0, θέλησε να κάνει δύο τα γκολ της, πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Σκόρερ αυτή την φορά ήταν ο Μέρφι στο 28ο λεπτό, μετά από πάσα του αρχηγού, Κάλουμ Γουίλσον και κάπως έτσι, οι βάσεις για την πρώτη νίκη απέναντι στη Μπρέντφορντ σε επίπεδο Premier League, είχαν μπει ήδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Τόμας Φρανκ θέλησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με γκολ του Τόνεϊ στο 54’, αλλά από εκεί και πέρα, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Μπρούνο Γκιμαράες σκόραρε ξανά, ο Αλμιρόν έκανε το 4-1, με τον Πίνοκ να διαμορφώνει άθελά του το 5-1 και η Νιούκαστλ να «πατά» στην πρώτη πεντάδα, εντυπωσιάζοντας εκ νέου το κοινό στις εξέδρες του γηπέδου της!

Δημήτρης Μανάκος