Αυτή η Άρσεναλ κάνει τη νίκη... συνήθεια (vids)

Το 2x2 και με σχετική άνεση έκανε η Άρσεναλ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας από πολύ νωρίς απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ στο «Έμιρεϊτς» για να επικρατήσει με το τελικό 3-0. Άλλαξε όλη την ομάδα ο Μικέλ Αρτέτα, οι Ενκέτια, Χόλντινγκ και Βιέιρα τα γκολ των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ, το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του ηγέτη, Τζάκα.  



Αυτή η Άρσεναλ κάνει τη νίκη... συνήθεια (vids)

Ο Μικέλ Αρτέτα μετά το ντέρμπι με την Τότεναμ και πριν από αυτό με τη Λίβερπουλ άλλαξε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα του για την αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ.

Έπαιξε μέχρι και ο Τέρνερ κάτω απ' τα γκολπόστ κάνοντας εντός έδρας ντεμπούτο, ενώ, ο αναγεννημένος, φέτος, Γκρανίτ Τζάκα, ηγήθηκε των υπολοίπων και το έκανε και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση και στο 23ο λεπτό ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Τίρνεϊ δοκίμασε την τύχη του, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Ενκέτια από το «ριμπάουντ» βρήκε δίχτυα για 12η φορά στις 15 πιο πρόσφατες εμφανίσεις του ως βασικός σε όλες τις διοργανώσεις. Η Άρσεναλ θα έφτανε και στο 2-0 άμεσα, αφού στο 27ο λεπτό ο Φάμπιο Βιέιρα έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ θα είχε και δεύτερη ευκαιρία για γέμισμα, το έκανε, ο Χόλντινγκ πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του σε μια εύκολη βραδιά.

Στη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα κι ενώ θα μπορούσαν οι Λονδρέζοι να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα, πέρασαν στο ματς οι Όντεγκααρντ, Ζεσούς και Σάκα, προφανώς για να τελειώσουν το παιχνίδι και να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος. Η Μπόντο Γκλιμτ έκανε κάποιες απόπειρες να ξαναμπεί στο ματς, ο Τέρνερ είχε δουλειά σε κάποιο σημείο και σκοπός ήταν να μην υπάρξει νέο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους στην αναμέτρηση.

Από τη στιγμή που δεν είχε τίποτα να χάσει η Μπόντο Γκλιμτ τόλμησε, όμως δεν είχε αποτέλεσμα και η Άρσεναλ απλά έφτασε στο τελικό 3-0 με μαγικό τρόπο στο 85'. Ο Ζεσούς «χόρεψε» στη γραμμή του άουτ από αριστερά και απλά «σέρβιρε» το γκολ στον Φάμπιο Βιέιρα για το κερασάκι στην τούρτα της αναμέτρησης.