Κράτησε τα προσχήματα στην Κύπρο με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ – Μεγάλο «διπλό» της Γουέστ Χαμ στο Βέλγιο! (vids)

Σημαντική νίκη, που ήρθε πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό 3-2 απέναντι στην Ομόνοια πανηγύρισε η… απρόσεκτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία γύρισε το ματς και βρίσκεται στην 2η θέση του πέμπτου ομίλου του Europa League, δυσκολεύοντας όμως τον εαυτό της. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 1-0 της Άντερλεχτ και φαίνεται πως «κλειδώνει» την πρωτιά στο Europa Conference League!



Κράτησε τα προσχήματα στην Κύπρο με Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ – Μεγάλο «διπλό» της Γουέστ Χαμ στο Βέλγιο! (vids)

Με αλλαγές, όπως άλλωστε αναμενόταν, παρέταξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Έρικ Τεν Χαγκ στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Europa League, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να προσαρμοστούν… ευτυχώς για αυτούς, ανώδυνα σε αυτό, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Καζεμίρο να βρίσκονται στην βασική ενδεκάδα.

Είχαν την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε μέχρι και το 70%, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις 2 τελικές που πραγματοποίησαν στον στόχο, με συνέπεια να δουν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να δίνει προβάδισμα στην Ομόνοια, στο 34ο λεπτό, ξεσηκώνοντας τους Κυπρίους.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ωριμότεροι στην επανάληψη και κατάφεραν να αποφύγουν ένα… μεγάλο κάζο, σε περίπτωση που δεν έφευγαν με το «διπλό». Ισοφάρισαν στο 53’ με τον Μάρκους Ράσφορντ στο 53’ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 63’, με τον Άντονι Μαρσιάλ να σκοράρει για 3η φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, μετά τα δύο γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Από εκεί και πέρα, η Γιουνάιτεντ ήλεγξε τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε, πλην της μείωσης του σκορ στο 85’ από τον Παναγιώτου, ενώ σημαντική ευκαιρία για γκολ, είχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αφού προειδοποίησε στο 70΄, «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα.

Εν τέλει, το 3-2 διαμορφώθηκε και πάλι από τον Ράσφορντ στο 84’ και η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην 2η θέση του 5ου ομίλου, ούσα μόνο πίσω από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, από την οποία ηττήθηκε στην 1η αγωνιστική.

 

 

 

 

Άντερλεχτ – Γουέστ Χαμ 0-1

Την αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει, επιβεβαίωσε για ακόμη μία αγωνιστική η Γουέστ Χαμ, η οποία μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Γουλβς, διατήρησε το «μηδέν» για δεύτερο σερί ματς και πέρασε με το «διπλό» από το Βέλγιο απέναντι στην Άντερλεχτ.

Στην δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων ιστορικά και στην… πρώτη μετά το 1976 και τον τελικό Κυπελλούχων, η Γουέστ Χαμ ήταν ανώτερη και επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό 1-0.

Είχε ευκαιρίες, πίεσε και έψαξε το τρίποντο και εν τέλει, η δικαίωση ήρθε στο 79’, με τον Σκαμάκα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, στέλνοντας στο +5 τη Γουέστ Χαμ από την 2η Άντερλεχτ και «κλειδώνοντας» την πρωτιά!

 

Δημήτρης Μανάκος