Σπάνια βραδιά άνεσης για τη Λίβερπουλ, μπορούσε και κάτι παραπάνω η Τότεναμ (vids)

Το είχε ανάγκη αυτό η Λίβερπουλ. Μια σπανιότατη βραδιά ηρεμίας και άνετης νίκης. Και το κατάφερε σκοράροντας στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου για το 2-0 στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Ρέιντζερς, για να συνεχίσει σε τροχιά πρόκρισης. Στο 0-0 έμεινε η Τότεναμ στην Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ. Μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο οι Λονδρέζοι, που όμως δέχονται ευχάριστα τον βαθμό. 



Σπάνια βραδιά άνεσης για τη Λίβερπουλ, μπορούσε και κάτι παραπάνω η Τότεναμ (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε αυτή η βραδιά να είναι τέτοια που θα έδινε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του και επιθετική απελευθέρωση. Γι' αυτό και εμφανίστηκαν στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ οι Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας και Ζότα, με τους Χέντερσον και Τιάγκο Αλκάνταρα να είναι οι μοναδικοί κανονικοί χαφ στους 11 που ξεκίνησαν το παιχνίδι.

Κι μόλις στο 7ο λεπτό ένας ποδοσφαιριστής που έχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα, είχε τη στιγμή του. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ με ωραία εκτέλεση φάουλ από τα όρια της περιοχής έγραψε το 1-0 απέναντι στην Ρέιντζερς, δείχνοντας πως σε επίπεδο επιθετικής διάθεσης δεν χάνει πόντους, συγκριτικά με το αμυντικό του παιχνίδι.

Η Λίβερπουλ έμενε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε για να καταστρέψει από την έναρξή του το build up των Σκωτσέζων που δυσκολεύονταν να εκφράσουν οτιδήποτε επιθετικό. Στο 34ο λεπτό ο Νούνιες είδε τον ΜακΓκρέγκορ ν' απλώνει το χέρι και να του αρνείται το γκολ σε σπουδαία ευκαιρία. Το σκορ μπορεί να ήταν εύθραυστο, αλλά η Ρέιντζερς πραγματικά δεν προκαλούσε καμία ανησυχία στους «κόκκινους».

Στο 41' ξανά ο Νούνιες με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ, όμως, ο βετεράνος πορτιέρε αρνήθηκε ξανά, αποκρούοντας με το δεξί πόδι. Και στο 43' τα ίδια. Πάλι ο γκολκίπερ νίκησε τον Ουρουγουανό πέφτοντας δεξιά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα και πιο εύκολα για τη Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Λουίς Ντίας ανετράπη πεντακάθαρα από τον Κινγκ στο 51' και ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 2-0 και το 35ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ (53ο λεπτό).

Κάποιες επισκέψεις των «διαμαρτυρόμενων» στα καρέ του Άλισον δεν είχαν κάτι ουσιαστικό, ενώ, ο Κλοπ έβαλε τους Φιρμίνο και Φαμπίνιο για να ξεκουράσει Ζότα και Χέντερσον ενόψει και του ντέρμπι με την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο αποχώρησαν και οι Νούνιες και Τιάγκο για τους Έλιοτ και Μίλνερ, με το ματς να έχει σβήσει για τα καλά και τα τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Τρομερή παρέμβαση του Τσιμίκα στο 84' σχεδόν πάνω στη γραμμή για ν' αποφευχθεί γκολ της Ρέιντζερς από τον Σακάλα και στη συνέχεια ο Άλισον έβγαλε με το γόνατο την αμέσως επόμενη φάση. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Νάπολι έκανε πάρτι στο Άμστερνταμ με το τελικό 6-1 κόντρα στον Άγιαξ. 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τότεναμ 0-0

Ο Αντόνιο Κόντε παρέταξε τους 11 που βίωσαν την πίκρα της ήττας στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου από την Άρσεναλ μόλις το περασμένο Σάββατο. Στο πρώτο ραντεβού των Τότεναμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης έπειτα από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1981-1982, το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο. Στο 26ο λεπτό ο Κέιν όσο κι αν τέντωσε το πόδι του για να κάνει την προβολή, δεν πρόλαβε το γύρισμα του Σον σε μια εξαιρετική φάση για γκολ από πλευράς των Λονδρέζων.

Ο Άγγλος επιθετικός των «σπιρουνιών» άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να δοκιμάζει τρόπους ν' απειλήσει τα αντίπαλα καρέ, όπως το σουτ που έφυγε άουτ στο 29'. Σον και Πέρισιτς στο φινάλε του ημιχρόνου είχαν πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά το σουτ του Νοτιοκορεάτη έφυγε άουτ και αυτό του Κροάτη κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι!

Η έναρξη του δευτέρου μέρους θα μπορούσε να παρουσιάσει γκολ και για τις δύο ομάδες, όμως, στο 50' ο Γιορίς είπε «όχι» στον Κνάουφ και λίγο αργότερα ο Κέιν ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, αλλά ο Εντίτσκα έβαλε την κόντρα και κράτησε το μηδέν για την Άιντραχτ! Η μπάλα συνέχισε να επισκέπτεται με απειλητικές διαθέσεις και τις δύο εστίες και το παιχνίδι θα μπορούσε να καταλήξει σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Τελικά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με την Τότεναμ να κλείνει το ματς υπερασπιζόμενη τον βαθμό που είχε καταλάβει ότι μπορούσε εύκολα ν' αποσπάσει. 

Νωρίτερα η Μαρσέιγ επιβλήθηκε 4-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.