Ο καλύτερος Τζάκα όλων των ετών της θητείας του στην Άρσεναλ (vids)

Έχει παραδεχθεί δημόσια πως είχε έτοιμες τις βαλίτσες γι' αποχώρηση και πως ο Μικέλ Αρτέτα ήταν ο άνθρωπος που τον κράτησε στην Άρσεναλ. Και τώρα, ο Ελβετός χαφ είναι ο καλύτερος εαυτός του σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο κλαμπ. Το βραβείο μετά το ντέρμπι με την Τότεναμ είναι απλά ακόμα μια απόδειξη των όσων κάνει φέτος στους «κανονιέρηδες».  



Ο καλύτερος Τζάκα όλων των ετών της θητείας του στην Άρσεναλ (vids)

Φυσικά ούτε εκείνος, αλλά ούτε και ο κόσμος της ομάδας έχουν ξεχάσει την μεγάλη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους. Κάποτε, ο Τζάκα δεν κατάφερνε να παραμείνει πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στο κλαμπ όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο άρχισε να τον αποδοκιμάζει, εκείνος είχε φτάσει στο «αμήν» βγάζοντας τη φανέλα μπροστά τους και η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ήταν τέτοια που ουδείς σκεφτόταν το ενδεχόμενο επιδιόρθωσης.

Κι όμως, «έδειξε χαρακτήρα με όλο αυτό που έχει κάνει πλέον», όπως ανέφεραν στα αγγλικά Media και οι Πίτερ Κράουτς και Σεσκ Φάμπρεγας λίγο μετά τη βράβευση του Τζάκα για όσα κατάφερε στη μεγάλη νίκη (3-1) της Άρσεναλ επί της Τότεναμ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο διεθνής μέσος μπορεί πλέον να μη φοράει το περιβραχιόνιο όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο μαζί του ο Μάρτιν Όντεγκααρντ, όμως, ο Νορβηγός του έχει επιτρέψει να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ηγετικά. Μάλιστα, όποιος παρακολούθησε ό,τι συνέβη μετά το πρώτο γκολ των «κανονιέρηδων» στο ντέρμπι με την Τότεναμ, θα είδε ότι ο Τζάκα φώναζε ξανά όλους τους συμπαίκτες του να τον πλησιάσουν για να τους δώσει οδηγίες και να τους πει να συνεχίσουν με την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους πιέζοντας τον αντίπαλο.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Τζάκα παρέλαβε και το πρώτο του Man of the Match βραβείο, έπειτα από 7 χρόνια θητείας στον λονδρέζικο σύλλογο. Ήταν κάτι που φάνηκε σαν το επιστέγασμα της απόλυτης ανατροπής μιας κατάστασης που φάνταζε ότι δεν θα είχε επιστροφή για τον παίκτη στην ομάδα.

Κι όμως, πλέον χαμογελάει ξανά πλατιά, απολαμβάνει την ατμόσφαιρα στο «Έμιρεϊτς», είναι φυσικός ηγέτης και θέλει να κρατάει ενωμένη την ομάδα του, με τους νεαρούς που πλέον έχουν «ατσαλωθεί» και τους πιο έμπειρους που μπορούν ν' αποδειχθούν καθοριστικοί.