Ενάμιση μήνα στη φυλακή και 3 χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο για τον ακτιβιστή που δέθηκε στο δοκάρι του «Γκούντισον Παρκ»

Αν και πιθανότατα είναι πολύ μικρό το κακό για εκείνον όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, ο ακτιβιστής που δέθηκε στο δοκάρι του «Γκούντισον Παρκ» την περασμένη σεζόν θα χρειαστεί να εκτίσει ποινή 6 εβδομάδων στη φυλακή.   Ενάμιση μήνα στη φυλακή και 3 χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο για τον ακτιβιστή που δέθηκε στο δοκάρι του «Γκούντισον Παρκ»

Ο 21χρονος ακτιβιστής είχε καταφέρει να τρέξει μέχρι την εστία, στο ματς της Έβερτον με τη Νιούκαστλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο και να δέσει τον λαιμό του στο δοκάρι, προκαλώντας την διακοπή του ματς για αρκετά λεπτά. 

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει και αυτό που έγραφε στο μπλουζάκι του ήταν «Just Stop Oil». Πρόκειται για μια βρετανική οργάνωση που έχει ως σκοπό τη διακοπή κάθε προμήθειας ορυκτών καυσίμων από τη χώρα. 

Ο νεαρός που κατάφερε τον σκοπό του, έγινε γνωστός, διέδωσε το μήνυμά του και ανάγκασε το ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε διακοπή, καλείται πλέον να εκτίσει τιμωρία φυλάκισης 6 εβδομάδων και ν' απέχει από τα γήπεδα για το διάστημα των 3 ετών.