Χάρι Κέιν: Έφτασε 50 ματς ως αρχηγός και «έγραψε» ιστορία κόντρα στη Γερμανία και… πλησιάζει τον Ρούνεϊ!

Όπως και να είναι η Αγγλία, σε ό,τι κατάσταση και να είναι ο ίδιος ο Χάρι Κέιν, τα «τρία Λιοντάρια» εξαρτώνται πλήρως από αυτόν. Και δεν είναι τυχαίο, που το ματς απέναντι στη Γερμανία αποτέλεσε ορόσημο για τον ίδιο, μιας και έφτασε τα 50 ματς ως αρχηγός με την χώρα του, όντας μόλις ο 5ος που το καταφέρνει. Μάλιστα, η παράδοση με τα γκολ κόντρα στα «πάντσερ» συνεχίστηκε και το επικείμενο Μουντιάλ, ενδέχεται να είναι η ευκαιρία, για ακόμη ένα ρεκόρ.



Χάρι Κέιν: Έφτασε 50 ματς ως αρχηγός και «έγραψε» ιστορία κόντρα στη Γερμανία και… πλησιάζει τον Ρούνεϊ!

Πριν από μερικές ημέρες, όταν η Ιταλία κέρδισε την Αγγλία στην 5η αγωνιστική του Nations League, ένας αναλυτής ποδοσφαίρου από το «Νησί», εξέφρασε την απορία του σε σχέση με τον τρόπο που αγωνίζονται τα «τρία Λιοντάρια».

«Το πλάνο της ομάδας είναι να φτάσει η μπάλα στον Χάρι Κέιν. Αν αυτό δεν συμβεί, ποιο είναι το plan b;», αναρωτήθηκε. Και επί της ουσίας, έχει απόλυτο δίκιο, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και στο εντελώς αρνητικό Nations League για την Αγγλία, ο Χάρι Κέιν αναδείχθηκε πρώτος σε τελικές προσπάθειες και πρώτος σε γκολ με την χώρα του.

Το ματς απέναντι στη Γερμανία, στην τελευταία αγωνιστική του θεσμού, ανέδειξε για ακόμη μία φορά την ποιότητά του. Ο λόγος; Διότι σκόραρε εκ νέου, ένα γκολ που θα μπορούσε να είναι και το νικητήριο, και έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που βρίσκει δίχτυα για 4η διαδοχική φορά απέναντι στη Γερμανία, μετά τον Σλόσερ, το 1912…

Παράλληλα, ακόμη πιο σημαντικό επίτευγμα για τον Χάρι Κέιν αποτελεί το γεγονός πως είναι δεδομένα, μία εμβληματική φιγούρα πλέον για την ομάδα του. Έφτασε τα 50 ματς με το περιβραχιόνιο και έγινε μόλις ο 5ος παίκτης από τότε που υφίσταται η Εθνική Αγγλίας, που το καταφέρνει!

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Ο Μπόμπι Μουρ με τον Μπίλι Ράιτ, αμφότεροι αρχηγοί για 90 ματς, ο Μπράιαν Ρόμπσον για 64 και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για 59! Πρακτικά λοιπόν, ο Κέιν θα ξεπεράσει τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2023, έχοντας φυσικά ως κορυφαίο ρεκόρ στο μυαλό του, να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας!

Δύο γκολ του απομένουν για να ισοφαρίσει τα 53 του Γουέιν Ρούνεϊ, τρία για να τον ξεπεράσει, μετρώντας τη δεδομένη χρονική στιγμή, 45 ματς λιγότερα…

Δημήτρης Μανάκος