Αγγλία: Επέστρεψε από την «κόλαση», αλλά είναι αψυχολόγητη και θυμήθηκε το… 1993!

Το να μην έχεις καταφέρει να κερδίσεις σε πέντε συνεχόμενα ματς, αλλά να συναντάς τη Γερμανία στην 6η αγωνιστική ενός θεσμού και να κάνεις το 2-0 εις βάρος σου, 3-2 υπέρ σου, είναι δεδομένα αψυχολόγητο. Αλλά αυτή είναι η Εθνική Αγγλίας, η οποία εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλη, με 3-3, με τη Γερμανία, αλλά το αρνητικό γεγονός δεν αλλάζει. Έξι ματς χωρίς νίκη και αριθμοί που τη γυρνούν στο μακρινό… 1993!



Αγγλία: Επέστρεψε από την «κόλαση», αλλά είναι αψυχολόγητη και θυμήθηκε το… 1993!

Έκτη αγωνιστική του Nations League. Έκτο ματς που δεν κερδίζει η Αγγλία, η οποία ένα χρόνο μετά τον τελικό του EURO, βίωσε τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία του Nations League, έχοντας συγκεντρώσει 3 βαθμούς σε 540 λεπτά. Τα αρνητικά ρεκόρ είναι πολλά και ο χρόνος μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λιγοστεύει… επικίνδυνα για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Ο λόγος; Διότι μιλάμε για μία ιδιαίτερα αψυχολόγητη ομάδα, η οποία βρέθηκε με 2-0 πίσω, μέχρι και το 72ο λεπτό, αλλά μετά θυμήθηκε τον καλό εαυτό της. Έκανε το 2-1, σημείωσε το πρώτο της γκολ σε κανονική ροή αγώνα και εν συνεχεία προέβη σε ολική ανατροπή. Το 2-0 κατά της, έγινε 3-2 υπέρ της, αλλά ούτε αυτό έφτανε για να σημειώσει την πρώτη της νίκη στον θεσμό!

Το τελικό 3-3, ναι μεν έφερε μία… αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» των «τριών Λιονταριών», αλλά στο τέλος της ημέρας, τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται. Ποια είναι αυτά; Για πρώτη φορά η Αγγλία μετρά έξι ματς δίχως νίκη στον 21ο αιώνα.

Η τελευταία έλαβε χώρα το 1993 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Και πάλι έξι ματς, με την τωρινή κατάσταση φυσικά να είναι πιο ανησυχητική, λόγω των επιδόσεών της στο επιθετικό κομμάτι, καθώς δυσκολεύεται να βρει δίχτυα, καταγράφοντας τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε έξι ενενηντάλεπτα.

Παράλληλα, σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ανασταλτικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχει δεχθεί τουλάχιστον τρία γκολ σε δύο σερί ματς στο «σπίτι» της, για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 1995. Τότε, ήταν απέναντι σε Σουηδία και Βραζιλία, την ώρα που η ισοπαλία της με 3-3 απέναντι στη Γερμανία, είναι το πρώτο της ματς μετά τον Οκτώβριο του 2008, που οδηγείται στην «ανάπαυλα» στη «λευκή» ισοπαλία, αλλά εν τέλει καταλήγει με 6+ γκολ (τελευταία φορά το 5-1 με το Καζακστάν).

Σε κάθε περίπτωση όμως, μιλάμε για μία αψυχολόγητη ομάδα. Μία ομάδα που σκοράρει τρεις φορές σε 12 λεπτά στη Γερμανία, από το 72’ και μετά, αλλά βάλλεται επικίνδυνα πίσω και εν τέλει δεν κερδίζει. Μία ομάδα δίχως τρίποντο σε έξι σερί ματς.

Μία ομάδα που οδηγείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως το 3ο φαβορί και ο προπονητής της έχει δηλώσει πως αν δεν πάει καλά, δεδομένα θα αποχωρήσει. Ουσιαστικά, ενδέχεται το 3-3 με τη Γερμανία στο Wembley, να ήταν και το τελευταίο του ματς στη χώρα του. Αψυχολόγητη ομάδα, εντελώς απρόβλεπτη η συνέχεια!

Δημήτρης Μανάκος