Τελικά, ο Έρικσεν… μπορεί ακόμη: Ξεπέρασε ολόκληρο το Nations League σε ένα βράδυ! (vids)

Ένας απίστευτος Κρίστιαν Έρικσεν έκανε την εμφάνισή του στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του Nations League απέναντι στη Γαλλία, με τον Δανό να δημιουργεί οκτώ ευκαιρίες για γκολ και να ξεπερνά ολόκληρο… σχεδόν το Nations League, αποδεικνύοντας πως τα καταφέρνει ακόμη!



 Τελικά, ο Έρικσεν… μπορεί ακόμη: Ξεπέρασε ολόκληρο το Nations League σε ένα βράδυ! (vids)

Στο 43ο λεπτό του αγώνα της Δανίας εναντίον της Φιλανδίας για τον δεύτερο όμιλο του EURO 2020, «πάγωσε» όλη η Ευρώπη. Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο χορτάρι, το «Πάρκεν» βυθίστηκε στη σιωπή και η πρώτη σκέψη όλων ήταν να σωθεί η ζωή του.

Λίγες ώρες μετά, κατέστη δεδομένο πως ο Δανός δεν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Αλλά ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι ένας νικητής της ζωής. Όχι μόνο επέστρεψε, όχι μόνο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπρέντφορντ, όχι μόνο σκόραρε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από εκείνο το σκηνικό στο «Πάρκεν», αλλά αναδείχθηκε εκ νέου σε πρωταγωνιστή.

 

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι και αυτό πιστοποιούν οι εκπληκτικές του εμφανίσεις, εντός και εκτός της Premier League. Τελευταίο παράδειγμα; Το ματς που έκανε απέναντι στη Γαλλία, στην 5η αγωνιστική του θεσμού, με τους αριθμούς του να ξεπερνούν… σχεδόν όλο το Nations League!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δημιούργησε οκτώ ευκαιρίες για γκολ και παρότι δεν κατέγραψε κάποια ασίστ, αποτέλεσε τον βασικό λόγο που η εκπληκτική Δανία, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στους «τρικολόρ» (2-0).

 

Κανένας ποδοσφαιριστής από τις τρεις πρώτες κατηγορίες του θεσμού δεν έχει καταγράψει περισσότερες… Στο τέλος της βραδιάς, ο άνθρωπος που είχε 4 σέντρες στο πρώτο μέρος, δηλαδή δύο περισσότερες αθροιστικά, από τους υπόλοιπους 21 που βρίσκονταν στο χορτάρι, αναδείχθηκε σε κορυφαίο της συνάντησης.

Και κάπως έτσι, για ακόμη μία φορά, απέδειξε πως όταν θες… μπορείς. Αν δεν το πιστεύεις, δες τον Κρίστιαν Έρικσεν!

Δημήτρης Μανάκος