Η ανάμνηση από το Euro και η ευκαιρία για ψυχική ανάταση της Αγγλίας (vid)

Η Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας κλείνει τις υποχρεώσεις της για το Nations League με εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία, ο υποβιβασμός έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο, η τελευταία επίσημη αναμέτρηση πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ψυχική ανάταση, με οδηγό το ματς των «16» του περσινού Euro...



Η ανάμνηση από το Euro και η ευκαιρία για ψυχική ανάταση της Αγγλίας (vid)

Τα «τρία λιοντάρια» απέτυχαν παντελώς στο φετινό Nations League έχοντας πλέον υποβιβαστεί στην League B μετά και την κάκιστη παρουσία στον όμιλο όπου συμμετέχουν επίσης οι Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία. 

Η τελευταία, μάλιστα, κατάφερε να κάνει διπλό «χουνέρι» στους Άγγλους, με μεγαλύτερο εκείνο στο Λονδίνο το οποίο και άλωσε με το τελικό 4-0. 

Η Αγγλία θα πρέπει να δείξει κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό στο ματς της Δευτέρας με τα «πάντσερ», όσο κι αν πλέον είναι τυπική η διαδικασία. Τα αμέσως επόμενα ματς είναι αυτά της προετοιμασίας για το Μουντιάλ του Κατάρ και από την 20η του Νοέμβρη αρχίζει η περιπέτεια του φετινού, χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Την αμέσως προηγούμενη φορά που τα «λιοντάρια» υποδέχθηκαν τους Γερμανούς στο «Γουέμπλεϊ», έχοντας φυσικά ν' ανησυχούν για την κακή προίστορία και την «κατάρα» που τους κυνηγούσε, το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό. Και το «στολίδι» του Λονδίνου ξεσηκώθηκε βλέποντας τους Στέρλινγκ και Κέιν να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο για να διαμορφώσουν το τελικό 2-0 και να οδηγήσουν την Αγγλία στα προημιτελικά. 

Η πορεία, ως γνωστόν, έφτασε μέχρι και την τελευταία μέρα, εκεί όπου το φινάλε ήταν πικρό λόγω της ήττας στον τελικό από την Ιταλία. Παρ' όλα αυτά, η νέα επίσκεψη της Γερμανίας στην πρωτεύουσα και η πρώτη μετά το Euro, δίνει μια άτυπη ευκαιρία στους Άγγλους για κάτι που τουλάχιστον προσωρινά θα διορθώσει τις εντυπώσεις προτού η κλεψύδρα για την έναρξη του Μουντιάλ, αδειάσει τελείως.