Εκδίκηση και πρωτιά για την Σκωτία κόντρα στην Ουκρανία!

Οι Σκωτσέζοι πήραν εκδίκηση από την Ουκρανία για τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Ιούνιο, νικώντας τους άνετα με 3-0 χάρη στα γκολ των Ντάικς και ΜακΓκίν για τη διοργάνωση του UEFA Nations League!



Εκδίκηση και πρωτιά για την Σκωτία κόντρα στην Ουκρανία!

Άτυπη... ρεβάνς για τον αποκλεισμό από τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 τον περασμένο Ιούνιο πήρε η Σκωτία από την Ουκρανία στο εξ αναβολής ματς για το Nations League. Σε ένα κατάμεστο Χάμντεν Παρκ στην Γλασκώβη οι Βρετανοί ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και επικράτησαν δίκαια με 3-0, αν και για 70 λεπτά φάνηκε να αγχώνονται.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κάπως νωθρό για την Σκωτία, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο ανέβασε άρδην την απόδοσή της. Μάλιστα, στο 20’ και το 22’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Άρμστρονγκ αμφότερες να μην μπορεί να σκοράρει. Η Ουκρανία έδειχνε μάλιστα να ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς όμως η ίδια να κατορθώσει να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Γκόρντον.

Στο δεύτερο μέρος όμως, το ματς ήταν ένας μονόλογος των Σκωτσέζων. Στο 60’ ο Άρμστρονγκ, και πάλι, απείλησε τον Τρουμπίν αλλά δε βρήκε στόχο, με τον Άνταμς στο 63’ μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σκωτίας ως τότε στο ματς, που έδειχνε πως ότι το γκολ δε θα αργούσε.

Κάτι τέτοιο συνέβη στο 70’. Ο αρχηγός, Τζον Μακ Γκιν έβαλε ωραία το σώμα του και υποδέχθηκε την μπάλα, η οποία έφτασε σε εκείνον από κόντρα και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Ουκρανό γκολκίπερ.

Η «τελετή» έλαβε τέλος στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Λίντον Ντάικς που πέρασε ως αλλαγή στο 76’ «χτύπησε» δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ του Φρέιζερ στο 80’ και το 86’ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Έτσι, η ομάδα του Στιβ Κλαρκ έφτασε τους εννέα βαθμούς στον όμιλο, δύο περισσότερους από την Ουκρανία που έμεινε στους εφτά (Ιρλανδία 4, Αρμενία 3), ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση του Nations League.