Γουλβς: Βαθμολογικά κινείται (περίπου) στους ίδιους ρυθμούς με πέρσι, αγωνιστικά όμως… όχι

Η Γουλβς βρέθηκε να ηττάται εύκολα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Μολινό» για την 7η στροφή του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην 17η θέση με έξι βαθμούς, σε σχέση με πέρσι που είχε εννέα και παρουσίαζε ένα πολύ πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. 



Γουλβς: Βαθμολογικά κινείται (περίπου) στους ίδιους ρυθμούς με πέρσι, αγωνιστικά όμως… όχι

Οι «λύκοι» είναι μία ιδιαίτερη και διαφορετική ομάδα από τις άλλες στη Premier League. Κυρίως γιατί επιλέγει ένα μεγάλο μέρος των μελών της να είναι από τη Πορτογαλία και αγωνιστικά, πράγματι, θυμίζει ομάδα από τη Primeira Liga. 

Χαρακτηριστικό της και η έμφαση στην άμυνα, ακόμα και αν στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις με πολλά γκολ. Η ομάδα του Μπρούνο Λάζε είχε παρουσιάσει πέρσι στις πρώτες επτά αγωνιστικές ένα πολύ θελκτικό project με άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, ακόμα και αν στα τρία πρώτα ματς βρέθηκε να τα χάνει με 1-0 παρά τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούσε. 

Πρώτες 7 αγωνιστικές πέρσι:

Λέστερ – Γουλβς 1-0

Γουλβς – Τότεναμ 0-1

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Γουότφορντ – Γουλβς 0-2 

Γουλβς – Μπρέντφορντ 0-2 

Σαουθάμπτον – Γουλβς 0-1 

Γουλβς – Νιούκαστλ 2-1 

Στην τελική το ποδόσφαιρο την δικαίωσε, «ξέμπλεξε» εύκολα από το όποιο σενάριο υπήρχε να υποβιβαστεί ή τουλάχιστον να κινδυνεύσει και τερμάτισε στη 10η θέση με 51 βαθμούς

Φέτος, η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική (μέχρι στιγμής) για τους «λύκους», διότι δεν είναι μόνο οι έξι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει, με μία μόλις νίκη (αυτή ενάντια στη Σαουθάμπτον με 1-0), αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού της που μοιάζει… αργός. 

Πρώτες 7 αγωνιστικές φέτος:

Λιντς – Γουλβς 2-1 

Γουλβς – Φούλαμ 0-0 

Τότεναμ – Γουλβς 1-0 

Γουλβς – Νιούκαστλ 1-1 

Μπόρνμουθ – Γουλβς 0-0

Γουλβς – Σαουθάμπτον 1-0 

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-3 

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να ευθύνονται και οι τραυματισμοί των επιθετικών της Γουλβς, η ρήξη χιαστού του Καλάιτζιτς και η ανετοιμότητα του Χιμένες. Ωστόσο, για τον συγκεκριμένο λόγο ήρθε στο «Μολινό» ο Ντιέγκο Κόστα. Το αν θα μπορέσει στα 33 έτη και μετά από αρκετά χρόνια χωρίς ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί στη Premier League, κριτής θα είναι ο χρόνος…

 

Φοίβος Πεφάνης